Oana Despa: „A explodat gripa, dovedită cu teste. Sunt clase ale cunoscuților din diverse școli unde, azi, au venit mai puțin de jumate din copii, din cauze medicale. Și nu una, două. Ci multe. Pe…”

(Last Updated On: January 23, 2020)

Sute de copii au ajuns la urgențe, din cauza virusului gripal. În ultimele zile, au fost înregistrate aproximativ 700 de cazuri în toată țara, spun medicii. Doar la Spitalul Matei Balș, din Capitală, au ajuns peste 140 de copii cu gripă.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că suspendă cursurile anumitor clase din 9 școli și grădinițe, din cauza numărului de cazuri de gripă înregistrate.

Oana Despa: „A explodat gripa, dovedită cu teste. Sunt clase ale cunoscuților din diverse școli unde, azi, au venit mai puțin de jumate din copii, din cauze medicale. Și nu una, două. Ci multe. Pe...” 1

– Școala Generală nr. 195, sector 3, clasa pregătitoare G – cursurile au fost suspendat aici de luni
– Grădinița nr. 116, sector 1, grupa mijlocie 1- Școala Generală Pia Brătianu, sector 1, clasa IV G
– Grădinița nr. 68, Sector 3, integral
– Școala Generală nr. 172, sector 6, clasa IV F
– Școala Generală nr. 59, sector 6, clasa IB
– Școala Generală nr. 206, sector 6, clasa IC
– Școala Generală nr. 157, sector 6, cls IA
– Grădinița nr. 210, sect 6, grupa “Campionii”, menţionează realitatea.net.

Oana Despa a scris pe Facebook: „În bula mea a explodat gripa, dovedită cu teste. Sunt clase ale cunoscuților din diverse școli unde, azi, au venit mai puțin de jumate din copii, din cauze medicale. Și nu una, două. Ci multe.

Pe site-urile care ar trebui să se ocupe de problemă în București, e liniște. Totală. La știri, ultimele noutăți sunt de acum două zile.

În schimb, mi se șoptește de pe teren că, pentru ca plodul să îți fie declarat oficial bolnav de gripă, trebe să aduci țidulă ștampilată și parafată la școală, altfel, anunțul telefonic nu e valabil, că nu e procedural.

Alo, Primăria, ASSMB, Inspectoratul Școlar, DSP, facem și noi ceva? A început școala de doar o săptămână!
Prevenție, triere, sfaturi, date reale?

Să ne ferească Dumnezeu de ceva mai rău!”