O vedetă din China s-a filmat mâncând un liliac! Medicul Adrian Streinu-Cercel, despre Virusul ucigaș China: „Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac”

(Last Updated On: January 29, 2020)

Scandal după ce s-a descoperit că o vedetă din China s-a filmat mâncând un liliac gătit,  în condițiile în care noul coronavirus care a provocat o epidemie a fost asociat cu consumul cărnii acestei specii. Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a explicat zilele trecute că noul tip de coronavirus este rezultatul combinației dintre un virus de la un șarpe și un altul de la un liliac.

Filmarea datează din 2017 și o arată pe bloggeriță, Wang Mengyun, care este și gazda unei emisiuni despre călătorii, cum gustă un liliac gătit în Palau, un arhipelag din vestul Oceanului Pacific. Zâmbind la camera de filmat, aceasta prezintă preparatul din farfurie, după care îl înmoaie într-un sos și mușcă o bucată din el, anunță stiripesurse.ro.

O vedetă din China s-a filmat mâncând un liliac! Medicul Adrian Streinu-Cercel, despre Virusul ucigaș China: „Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac” 1

“Liliacul are gust proaspăt, ca al cărnii de pui”, spune tânăra.
Filmulețul a devenit viral pe rețelele de socializare din China și a stârnit indignare.

Femeia și-a cerut scuze pentru ignoranța de care a dat dovadă și a explicat că, prin emisiunea ei, a încercat să ofere informații despre viața localnicilor.

Nu știam că liliacul este rezervor primar de virusuri. Nu am verificat informațiile și nu am explicat latura periculoasă”, a mai spus aceasta. Femeia a promis că nu va mai mânca animale sălbatice niciodată.

Ulterior, înregistrarea video a fost ștearsă de pe blogul ei.

Potrivit unui studiu al Academiei de știință din China, coronavirusul care a provocat epidemia de pneumonie este aproape identic cu unul descoperit la lilieci, considerate delicatese în anumite părți ale acestei țări.

Zilele trecute, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a explicat că noul tip de coronavirus este rezultatul combinației dintre un virus de la un șarpe și un altul de la un liliac.

Nu e vorba de găsirea virusului în carnea de șarpe, ci găsirea cauzei care a dus la apariția acestui virus la om. Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac.

Liliacul, împreună cu șarpele, au dat un nou virus, acest 2019 – coronavirus, care se face răspunzător de infecțiile din zona Wuhan”, a spus Streinu-Cercel pentru B1 TV.

Adrian Streinu-Cercel a explicat și cum s-au îmbolnăvit chinezii.

„Noi, oamenii, avem un anume determinism. Ni s-a spus: mănânci carne de porc, mănânci carne de vacă, mănânci curcan și ce-om mai mânca. În momentul în care accesăm alte specii, care au un alt pattern din punct de vedere al structurii, se realizează ceea ce se cheamă facilitarea saltului între specii.

Aceste coronavirusuri nu sunt specifice omului, ele sunt specifice animalelor, celelalte categorii de vietăți de pe Terra. În momentul în care noi nu folosim focul ca să procesăm alimentele nu facem altceva decât să lăsăm libertate acestor microorganisme să facă saltul între specii.

La primele 2-3 persoane, nu se întâmplă nimic, pentru că aceste microorganisme nu au și proprietățile câștigate, ca să genereze îmbolnăvirile. Îi contaminează, eventual dau o mică infecție care dispare așa cum a apărut: într-o zi, două, trei se duce. Dar pe măsură ce oamenii vin în contact în mod repetat cu aceste microorganisme, ele încep să capete proprietăți speciale. Și se știe încă din primii ani ai secolului trecut, când s-au descris virusurile, că pe măsură ce un virus trece de la o persoană la alta își crește virulența și agresivitatea.

Chinezii s-au contaminat prin manipularea șerpilor vii, nu a fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au manipulat șarpele viu. El are secreții, iar în secrețiile respective se găsește virusul și nu s-au spălat pe mâini, l-au luat, s-au contaminat.

În momentul în care pui o carne – indiferent cum se cheamă carnea respectivă – la cuptor și o prăjești, virusul moare, chiar și acesta, la 65 de grade el moare, este inactivat.

Deci, manipularea produselor de carne crudă – indiferent că vorbim de liliac, că acolo se vând și lilieci în piețe, șerpi, tot felul de gângănii, toate chestiile astea pot fi contaminate, pentru că au secreții pe ele. Secreția este cea care conține virusul, nu carnea în structura ei”.