Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Ce spune Biserica Ortodoxă Română

Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată, spre nemulțumirea Bisericiii. Familia a anunțat că trupul neînsuflețit va fi depus la Cimitirul Bellu, iar joi va fi incinerat, așa cum se pare că a fost dorința Cristinei, spun apropiații.

Diana Maria, vecină și prietenă, pentru Stirile Pro Tv: ”Cristina era foarte liberală în opțiunile ei religioase. Credea în Dumnezeu, se ruga, dar a fost dorința ei, toți prietenii știau asta, că își dorește să fie incinerată. Dar Cristina credea în Dumnezeu, pentru ea Dumnezeu era peste tot. ”

Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Ce spune Biserica Ortodoxă Română 1

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: ”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală. ”

Cei care au prețuit-o vor putea însă să se roage la căpătâiul ei.

Familia îndoliată a anunțat că trupul neînsuflețit al Cristinei va fi depus la Cimitirul Bellu, miercuri după-amiază. Joi, pe 16 ianuarie, va avea loc incinerarea, la Crematoriul Vitan Bârzești.

Cățeii pe care i-a iubit, i-a salvat și care i-au fost alături până la tragicul sfârșit nu vor ajunge pe drumuri. Binele lor au devenit o datorie de onoare a celor care au admirat tot ce a făcut Cristina Țopescu pentru sufletele nimănui.

Mona Semeniuc: „Cristina nu a hranit doar cainii ei din diverse locuri. Cristina a hranit cainii mei, cainii Valentinei Ichim, ai lui Gabi Octavian Preda, multi caini flamanzi.

Cum? In urma cu trei ani mi-a facut un contract cu Mega Image si de-atunci, de doua ori pe saptamana a oprit la poarta adapostului o masina cu alimente pe care le-am impartit cu altii…alimente care a doua sau a treia zi expirau, dar puteau potoli foamea amaratilor flamanzi. Cristina imi admira adapostul dar stia ca nu i-as fi luat niciodata bani daca ar fi adus caini la noi…si stia cat de aglomerata sunt si cat ma chinuiesc zi de zi. Nu mi-ar fi pus pe umeri alte greutati. Cristina pe cat era de sensibila, pe atat era de puternica.

Cristina nu se ascundea de nimeni si isi arata iubirea pentru animale oricand, oriunde.Nu-i pasa ca era adeseam vazuta cu hainele murdare, nearanjata, carand sacose grele. Cristina era un om adevarat care iubea pana la sacrificiu asa cum suntem multi dintre noi.

Sper ca moartea ei sa opreasca monstrii, sper ca din moartea ei, sistemul sa invete sa ne protejeze pe noi, cei care intelegem ca orice viata conteaza. Sper ca cei care au santajat-o si au chinuit-o aducandu-i incet, incet moartea, sa plateasca. Cristina nu trebuia sa moara, ea a murit de durerea sufletului si de neputinta.
De-acum, odehneste-te in pace, suflet bun!

In noaptea cand a sunat telefonul si m-a trezit din somn anuntandu-mi moartea Cristinei, pentru jumatate de ora am fost paralizata. N-am mai avut reflexe, n-am mai putut vorbi, n-am putut sa ma ridic, nu mi-am mai simtit mainile si picioarele, iar inima imi batea sa-mi iasa din piept. Nicio lacrima nu mi-a curs, aveam mintea goala si nu intelegeam nimic. Poate ca am fost si eu la un pas de moarte. Mi-am revenit greu si m-a cuprins frica, si m-am gandit la cainii Cristinei si la cainii mei. Ce se va intampla cu ei daca?

Acum, lacrimile curg, sufletul se descatuseaza si poate vine linistea si puterea de a merge mai departe😢
Multumesc, Cristina pentru tot ce-ai facut in viata ta mult prea scurta! Te-a ucis sistemul, tu nu trebuia sa mori, mai aveai multe de facut😢”