Ministrul Muncii: „Pensionarii merită să cunoască adevărul, merită să știe problemele pe care PSD le-a tolerat în sistem ani la rând și care-și produc astăzi efectele. Diferența dintre mine și PSDiști este că eu am decența să explic ce se întâmpă și ce se poate face iar ei ascund adevărul. Pentru…”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat de ce există întârzieri luna aceasta la plata unor pensii.

Violeta Alexandru a scris pe Facebook: „Pensionarii merită să cunoască adevărul, merită să știe problemele pe care PSD le-a tolerat în sistem ani la rând și care-și produc astăzi efectele. Cred că este datoria mea față de pensionari ca fiecare fake news propagat de PSD să fie contracarat de către mine prin prezentarea adevărului. De aceea revin constant pe subiectul pensiilor.

Ministrul Muncii: „Pensionarii merită să cunoască adevărul, merită să știe problemele pe care PSD le-a tolerat în sistem ani la rând și care-și produc astăzi efectele. Diferența dintre mine și PSDiști este că eu am decența să explic ce se întâmpă și ce se poate face iar ei ascund adevărul.  Pentru...” 1

În această perioadă, PSDiștii vorbesc despre întârzierea pensiilor ca despre o noutate absolută.

Le reamintesc acestora că decalaje de pensii în prima lună a anului nu reprezintă, din păcate, o excepție. Zilele libere au fost mereu, anul acesta mai multe – de aici și încercările noastre de a le recupera prin efort suplimentar.

Diferența dintre mine și PSDiști este că eu am decența să explic ce se întâmpă și ce se poate face iar ei ascund adevărul.

Pentru PSDiștii cu memoria scurtă, las mai jos o declarație făcută în data de 4 ianuarie 2019 de către M.C. Budăi, la acea vreme Ministru al Muncii:

„Plata pensiilor prin Poşta Română se va face luna aceasta până în data de 17 ianuarie. (…) Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive.”

Diferența dintre mine și M.C. Budăi este că, dacă dânsului aceste întârzieri i se păreau justificate, normale, pe mine mă preocupă să le recunoaștem și să le tratăm. Am comprimat cât s-a putut de mult perioada de plată a pensiilor. Le-am livrat mai devreme pe cele pe card, suntem în grafic cu cele în numerar. Ne apropiem de finalizarea distribuției pensiilor în numerar, beneficiile sociale sunt în plată conform graficului.

Când descoperim problemele – rezolvăm, nu închidem ochii și ascundem gunoiul sub preș. Acest lucru PSD nu suportă. De aici atacul furibund …”