Merită copiii din România dublarea alocației? Andrei Caramitru: „Hai sa vorbim despre alocații. Problema este așa: nu se nasc suficienți copii. Și populația scade. Singurii care au rezolvat problema asta sunt francezii. Au in medie peste 2 copii pe familie, multi au 3-4. Cum? Simplu”:

(Last Updated On: January 14, 2020)

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea PSD privind dublarea alocațiilor însă guvernul său, condus de Ludovic Orban nu va pune în aplicare legea. Prima dată o va amâna iar apoi va mai vedea. Cert este sigur că PNL preferă să nu se atingă de pensiile speciale și blochează dublarea alocațiilor.

Andrei Caramitru: „Hai sa vorbim despre alocații.
Problema este așa: nu se nasc suficienți copii. Și populația scade. Nici nu mai vorbesc despre Imigrație, care sapa și mai mult la declinul populatiei.

Merită copiii din România dublarea alocației? Andrei Caramitru: „Hai sa vorbim despre alocații. Problema este așa: nu se nasc suficienți copii. Și populația scade. Singurii care au rezolvat problema asta sunt francezii. Au in medie peste 2 copii pe familie, multi au 3-4. Cum? Simplu”: 1

Motivul pentru natalitatea scăzută nu e doar sărăcia. Ca dacă ar fi așa, elvetienii ar face copii cu nemiluita. Însă au copii la fel de putini ca noi.

Problema este că intr-o familie care sta in orașele mari din România, și el și ea sunt obligați sa lucreze. Și e greu sa ai grija de un copil sau de doi-trei dacă amândoi părinții lucrează. Cei săraci de la sate oricum nu au bani și pleacă de acolo – numai de copii nu le mai arde.

Așa ca alocațiile astea sunt ok dar nu rezolva problema. O suta de lei in plus nu ii va face pe tinerii din orașe sa facă un copil. Ii ajuta pe cei mai săraci cu multi copii deja. Pentru cei bogati e un cadou lipsit de sens din banii celorlalți. E un fel de masura socială prost gândită, nu e o masura de favorizare a natalității.

Singurii care au rezolvat problema asta sunt francezii. Au in medie peste 2 copii pe familie, multi au 3-4. Cum? Simplu:
* impozitele sunt reduse cu fiecare copil în plus. Adică – ești avantajat dacă lucrezi, ai un salariu ok, și faci copii. Deal bun. Clasa medie face copii mai multi. Exact ce trebuie
* accesul la grădinițe și scoli (cu after-school inclus) este ușor și GRATUIT. Ai unde sa îți lași copiii dacă lucrezi.

Pentru ajutorarea cuplurilor cu multi copiii care câștiga puțin – da ar fi cazul sa se dea un ajutor social Cash pe lună. Însă doar pentru cei săraci. Pentru ceilalți – reducere de impozite. Și pentru toți grădinițe și after-school.

Restul sunt povesti. Așa ca ar fi bine sa începem sa vorbim despre cum sa stimulăm natalitatea inteligent. Nu cu alocații absurde”.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii, anunță Realitatea Tv. Suma ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.