Medicul Horaţiu Moldovan a văzut-o pe Cristina Ţopescu în ultimele ei zile de viaţă: “Nu anunţa nimic acest eveniment tragic”

(Last Updated On: January 13, 2020)

Fostul chirurg Horațiu Moldovan, actualmente secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății condus de Victor Costache, a precizat pentru reporterii Observator că, din informațiile pe care le deține, Cristina Țopescu era moartă de mai multe zile atunci când polițiștii au intrat în locuința ei, duminică seara.

“Din discuția pe care am avut-o cu doctorul de la Ambulanța București – Ilfov a fost găsită decedată în casă, decedată la un interval de timp mai lung, de mai multe zile, fără să putem preciza când. Eu în ultimele 10 zile am fost în concediu, nu am mai văzut-o înainte de anul nou”, a declarat Horațiu Moldovan.

Medicul Horaţiu Moldovan a văzut-o pe Cristina Ţopescu în ultimele ei zile de viaţă: "Nu anunţa nimic acest eveniment tragic" 1

Fosta prezentatoare TV era consilier pe probleme de comunicare și relații publice în Ministerul Sănătății.

“Cristina Țopescu a fost consilieră în cadrul Ministerului Sănătății pe probleme de comunicare, am lucrat cu ea în fiecare zi, am avut o relație foarte bună, a fost un sprijin deosebit pentru noi, suntem consternați, nu aveam niciun fel de semn care să anunțe lucrul ăsta din activitatea pe care am avut-o împreună. Nu anunța nimic acest eveniment tragic”, a mai spus renumitul chirurg.

Vasile Dîncu: „Am făcut multe emisiuni cu Cristina. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un intelectual revoltat și responsabil, un om pur și profund, un înger printre noi, cei descurcăreți, orientați, orientali sau pragmatici.

Nu putea accepta compromisurile și accepta cu seninătate să plătească pentru asta. Era un om atât de rar încât orice întâlnire cu ea te urmărea săptămâni și luni bune. Și poate tocmai de asta, foarte puțini dintre noi au înțeles că admirația nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc. A plecat singură, așa cum a trăit. Și-a păstrat sufletul curat și a trăit ca om liber, solidară cu bucuriile și cu suferințele lumii.

Am discutat într-o emisiune despre rațiune și monștrii ei, despre credință, valori și barbaria de toate zilele. Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Nu a apucat să fie dezamagită și de acest vis, plecând spre o armonie pe care a cautat-o mereu printre noi.
Cristina, drum bun spre lumină!”