Medicul Craiu Mihai: „Acum când a murit de gripă primul copil în anul 2020 este momentul să ne gândim la responsabilități. Oare este normal ca un copil aflat de două ori la risc (avea sub 5 ani si avea boli asociate) să nu fie vaccinat în România? Câți copii ar mai trebui să …”

(Last Updated On: January 28, 2020)

Primii afectați grav de gripă sunt cei care au și alte boil. De aici apar complicațiile care duc chiar la deces, așa cum s-a întâmplat cu un copil de doi ani.

Un copil de doi ani cu „comorbidităţi”, care avea şi gripă de tip B, a murit sâmbătă la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, a confirmat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru, informează Digi 24.

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte cauze, avea şi o traheostomă montată.

A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub şi a fost montat la aparate.

A prezentat complicaţii. În final s-a făcut şi un test de gripă şi a ieşit pozitiv. La început, la internare, a ieşit negativ, dar peste o zi sau două a ieşit pozitiv la gripă, la laborator. (…) A murit sâmbătă. Fusese operat pe creier. Avea comorbidităţi. (…) A fost şi testul de gripă B pozitiv, nu ştiu dacă aceasta a fost cauza principală”, a afirmat medicul.

Medicul Craiu Mihai pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii: „Acum când a murit de gripă primul copil în anul 2020 este momentul să ne gândim la responsabilități.
Oare este normal ca un copil aflat de două ori la risc (avea sub 5 ani si avea boli asociate) să nu fie vaccinat în România?

Medicul Craiu Mihai: „Acum când a murit de gripă primul copil în anul 2020 este momentul să ne gândim la responsabilități. Oare este normal ca un copil aflat de două ori la risc (avea sub 5 ani si avea boli asociate) să nu fie vaccinat în România?  Câți copii ar mai trebui să ...” 1

Câți copii ar mai trebui să moară pentru ca politicienii noștri să facă ce ar trebui sa facă?? De peste 2 ani proiectul de Lege a Vaccinării stă “pierdut”. In responsabilitatea Camerei Deputaților, for decizional. De notat ca acest proiect a trecut, aproape în unanimitate de voturi, de Senat.
Acum este momentul să spunem ce avem de spus. Tăcerea nu este o opțiune in aceste zile triste și tensionate”.