Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Coronavirus se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre. Chinezii nu s-au contaminat din cauza fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au …”

(Last Updated On: January 26, 2020)

Medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat la Digi 24 care este situația cu virusul ucigaș din China și de ce s-au îmbolnăvit chinezii.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, citat de Digi 24: „Coronavirus este o familie foarte mare, e ditamai familionul și se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre. Partea proastă este că acesta s-a recombinat, a căpătat noi valențe din punct de vedere al agresivității cu care acționează asupra corpului uman și respectiv a ceea ce poate să genereze din punct de vedere al insuficiențelor de organe.

Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Coronavirus se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre. Chinezii nu s-au contaminat din cauza fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au ...” 1

În cazul coronavirusului, acesta dă un simptom care se cheamă pseudo-gripal, adică seamănă cu o gripă și partea proastă este că îi și urmărește pașii, din punct de vedere al mecanismelor pe care le induce, ca la virusul gripal. Dar asta nu înseamnă că e vreo legătură între cele două virusuri. Sunt virusuri complet separate, din familii total separate, și fiecare își are locul lui pe Pământ”.

Adrian Streinu-Cercel a explicat și cum s-au îmbolnăvit chinezii.

„Noi, oamenii, avem un anume determinism. Ni s-a spus: mănânci carne de porc, mănânci carne de vacă, mănânci curcan și ce-om mai mânca. În momentul în care accesăm alte specii, care au un alt pattern din punct de vedere al structurii, se realizează ceea ce se cheamă facilitarea saltului între specii.

Aceste coronavirusuri nu sunt specifice omului, ele sunt specifice animalelor, celelalte categorii de vietăți de pe Terra. În momentul în care noi nu folosim focul ca să procesăm alimentele nu facem altceva decât să lăsăm libertate acestor microorganisme să facă saltul între specii.

La primele 2-3 persoane, nu se întâmplă nimic, pentru că aceste microorganisme nu au și proprietățile câștigate, ca să genereze îmbolnăvirile. Îi contaminează, eventual dau o mică infecție care dispare așa cum a apărut: într-o zi, două, trei se duce. Dar pe măsură ce oamenii vin în contact în mod repetat cu aceste microorganisme, ele încep să capete proprietăți speciale. Și se știe încă din primii ani ai secolului trecut, când s-au descris virusurile, că pe măsură ce un virus trece de la o persoană la alta își crește virulența și agresivitatea.

Chinezii s-au contaminat prin manipularea șerpilor vii, nu a fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au manipulat șarpele viu. El are secreții, iar în secrețiile respective se găsește virusul și nu s-au spălat pe mâini, l-au luat, s-au contaminat.

În momentul în care pui o carne – indiferent cum se cheamă carnea respectivă – la cuptor și o prăjești, virusul moare, chiar și acesta, la 65 de grade el moare, este inactivat.

Deci, manipularea produselor de carne crudă – indiferent că vorbim de liliac, că acolo se vând și lilieci în piețe, șerpi, tot felul de gângănii, toate chestiile astea pot fi contaminate, pentru că au secreții pe ele. Secreția este cea care conține virusul, nu carnea în structura ei”.

Nicolas Valentin Vartan: „Kitul anti coronavirus pe care fiecare trebuie sa-l aiba disponibil la iesirea din locuinta. Masca respiratorie de unica folosinta norma FFP2 si gel antibacterian fara spalare.

Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Coronavirus se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre. Chinezii nu s-au contaminat din cauza fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au ...” 2 Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Coronavirus se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre. Chinezii nu s-au contaminat din cauza fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au ...” 3

P.S.
La scoaterea mastii este interzisa atingerea partii exterioare care se considera ca este contaminata. Cu atentie tineti elasticul si aruncati masca intr-o pubela”.