(Last Updated On: January 20, 2020)

Premierul ​Ludovic Orban a declarat că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică, precizând că nu este 100% sigur că pensiile vor crește cu 40 la sută în septembrie 2020.

Referitor la dublarea alocaţiilor, amânată la ultima şedinţă de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară, tocmai pentru a fost găsite fondurile necesare, premierul a afirmat: ”E cert că le creştem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”.

Lucian Mindruta: „Un act de curaj:  Ludovic Orban a declarat ca pensiile si alocatiile se vor mari doar daca economia va genera bani.  E o pozitie anti-populista clara, care merita mentionata, chiar daca populatia nu o va intelege si va da pe televiziunea aia care ii promite, cu ajutorul papusilor PSD, prosperitate doar prin vot.  Prosperitatea se poate obtine doar prin ...” 1

De evoluţia economică depinde şi majorarea pensiilor. Întrebat, la Hotnews LIVE, dacă acestea vor creşte cu 40% din septembrie, Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte eco consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea”, a explicat premierul, citat de stirileprotv.ro.

Lucian Mindruta a scris pe Facebook: „N-as vrea sa ma despart de ziua de azi fara sa semnalez un act de curaj:

Ludovic Orban a declarat ca pensiile si alocatiile se vor mari doar daca economia va genera bani.

E o pozitie anti-populista clara, care merita mentionata, chiar daca populatia nu o va intelege si va da pe televiziunea aia care ii promite, cu ajutorul papusilor PSD, prosperitate doar prin vot.

Prosperitatea se poate obtine doar prin munca.

Iar pensiile si salariile pot sa creasca daca cresc finantele tarii. Din taxe, NU IMPRUMUTURI.

Acum e totusi o chestie pentru care aplaud cu o singura mana. Mai e ceva de facut.

As vrea sa le spuna acelasi lucru si celor cu pensii speciale, pensionati la 45 de ani si sinecuristi prin tot felul de comitete si comitii.

Intre prosperitatea lor si a tarii trebuie sa readucem proportiile corecte.

Deci.

Domnule Orban, felicitari pentru curaj!

Si mergeti pana la capat! Alegeti sa ramaneti in istorie, chiar daca stati mai putin in functie.

Cateodata, orice tara are nevoie de medicamentul amar al sinceritatii.

Chiar si cand il scuipa.”