La Mulți Ani, Florin Piersic! 84 de ani. „Eu când ma duc cu mașina undeva, nu pun muzica in mașină. Nu. Spun poezii. Spun poezii ca sa îmi amintesc. Spun un text dintr-o piesa, spun piesa întreagă. Si asta …”

Florin Piersic împlinește astăzi 84 de ani. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu. El a jucat în filme precum ‘Ciulinii Bărăganului’ (1957), ‘Neamul Şoimăreştilor’ (1964), ‘Haiducii lui Şaptecai’ (1970), ‘Zestrea Domniţei Ralu’ (1971), ‘Colierul de turcoaze’ (1985), ‘Fix alert’ (2004) şi ‘Eminescu versus Eminem’ (2005), potrivit Europa FM.

Florin Piersic, citat de Realitatea TV: „(Despre memorie) Nu este extraordinara, dar asa, cat de cat. Eu cred ca asta este o chestiune din gene, adica din nastere. Am avut doi parinti minunati, probabil ca mostenesc ceva de la ei. Ca sa ne amuzam… Eu când ma duc cu mașina undeva, nu pun muzica in mașină. Nu. Spun poezii. Spun poezii ca sa îmi amintesc. Spun un text dintr-o piesa, spun piesa întreagă. Si asta, recunosc, m-a invatat maestrul Radu Beligan.

La Mulți Ani, Florin Piersic! 84 de ani. „Eu când ma duc cu mașina undeva, nu pun muzica in mașină. Nu. Spun poezii. Spun poezii ca sa îmi amintesc. Spun un text dintr-o piesa, spun piesa întreagă. Si asta ...” 1

El mi-a spus: “Florine, draga, exista o gimnastica a mintii. Iar asta nu o poti avea decat daca mereu spui texte pe care le stii, poezii pe care le stii, iar eu stiu sute de poezii… Creierul tau trebuie sa lucreze tot timpul”.

Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro: „Astăzi împlinește 84 de ani! La mulți ani, Florin Piersic!❤️
La mulți ani, MAESTRE !! Haideți să-i transmitem un gând bun în număr cât mai mare 🙏
Maestre, nu fi supărat! Eşti la fel de tânăr ca la 20 de ani!”
Vezi aici Video:

La Mulți Ani!