Incinerarea Cristinei Țopescu. Biserica refuză să facă slujbă. Un bărbat a încercat să înduplece familia Cristinei Țopescu să nu o incinereze. Omul e dispus să contribuie la cheltuielile de înmormântare

(Last Updated On: January 15, 2020)

Dorința Cristinei Țopescu a fost ca ea să fie incinerată iar cenușa să fie aruncată în mare. Incinerarea contravine obiceiurilor religioase creștine astfel că Biserica nu va face o slujbă religioasă de înmormântare.

Nicolae Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe române, citat de stiripesurse.ro: “Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării).

Incinerarea Cristinei Țopescu. Biserica refuză să facă slujbă. Un bărbat a încercat să înduplece familia Cristinei Țopescu să nu o incinereze. Omul e dispus să contribuie la cheltuielile de înmormântare 1

În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte. La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă.

Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică”.

Astăzi, înainte ca trupul ziaristei să fie preluat de familie de la Serviciul de Medicină legală (SML) Ilfiov, un bărbat a încercat să le înduplece pe rudele ziaristei să nu o incinereze, ci să o înmormânteze creștinește, anunță Libertatea.

Bărbatul – care nu s-a dus direct la fratele Cristinei, ci a preferat să-și facă cunoscută intenția prin intermediul preotului Bisericii ”Sf. Mina”, din incinta IML ”Mina Minovici” -, a spus că este dispus să aloce o sumă de bani familiei ca aceasta să renunțe la a o incinera pe ziaristă. ”Vorbiți, părinte cu ei și convingeți-i să nu o incinereze, ci să o îngroape creștinește”, i-ar fi spus enoriașul preotului în care îți pusese toate speranțele.

Omul, credincios practicant, s-a oferit să sprijine financiar rudele Cristinei Țopescu cu 8.000 de lei, în cazul în care banii ar putea constitui o problemă în calea organizării unei înmormântări creștinești.

Apropiați ai Cristinei Țopescu spun că a existat o discuție între preotul lăcașului de cult al IML-ului și fratele vedetei de televiziune, dar că acesta din urmă nu a renunțat la a-și incinera sora, motivând că dorința surorii lui ar fi ca cenușa să-i fie aruncată în mare.

Tot în rândul apropiaților Cristinei circulă ș i informația că nici mama ziaristei a nu ar fi de acord cu incinerarea.