Îl eliberează pe Dincă? Procurorul General NU semnează rechizitoriul în dosarul Caracal. Comisie de evaluare a actelor DIICOT

(Last Updated On: January 13, 2020)

În câteva zile Dincă, monstrul din Caracal, ar putea fi eliberat dacă nu este trimis în judecată. DIICOT a transmis astăzi rechizitoriul de trimitere în judecată dar actele intră la evaluare.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că procurorul general Bogdan Licu nu semnează deocamdată rechizitoriul întocmit de DIICOT în cazul Caracal.

Îl eliberează pe Dincă? Procurorul General NU semnează rechizitoriul în dosarul Caracal. Comisie de evaluare a actelor DIICOT 1

Acesta a dispus formarea unei comisii care să analizeze actele de la dosar, iar decizia finală ar urma să fie luată ulterior analizei, informează stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse judiciare, există suspiciuni de nereguli în dosar, care ar putea duce la restituirea rechizitoriului de către instanţă, inclusiv în privinţa competenţei materiale.

“În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.