IGSU: „Fii ca George! A alergat către mașina din care ieșea fum și a găsit la interior două victime inconștiente. Fără să stea pe gânduri, a scos întâi șoferul, un bărbat de aproximativ 49 ani, după care și femeia, pasager în dreapta. Cu grija, i-a dus la …”

(Last Updated On: January 14, 2020)

IGSU prezintă povestea pompierului George care a salvat două persoane în stare de inconștiență dintr-un autoturism din care ieșea fum.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania: „Fii ca George!
„A fost datoria mea să salvez acei oameni! … Acum pot afirma că am primit <>, pentru că a trebuit să acționez singur, până la sosirea colegilor mei.” – Hîncu Alin George

IGSU: „Fii ca George! A alergat către mașina din care ieșea fum și a găsit la interior două victime inconștiente. Fără să stea pe gânduri, a scos întâi șoferul, un bărbat de aproximativ 49 ani, după care și femeia, pasager în dreapta. Cu grija, i-a dus la ...” 1

În această dimineață, colegul nostru se afla, pe drumul judeţean 251, în localitatea Schela, când în fața lui o mașină a fost acroșată de alte două autoturisme, după care a ajuns în șanț.

George a alergat către mașina din care ieșea fum și a găsit la interior două victime inconștiente. Fără să stea pe gânduri, a scos întâi șoferul, un bărbat de aproximativ 49 ani, după care și femeia, pasager în dreapta. Cu grija, i-a dus la autoturismul său, pentru a fi în siguranță, până la sosirea echipajelor medicale. Ulterior, împreună cu un alt șofer, au sunat la 112, oferind detalii despre starea victimelor.

În vârstă de doar 20 de ani, sergent major Hîncu Alin George s-a alăturat echipei ISU Galați în calitate de pompier profesionist, în luna septembrie, anul trecut.

Absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești, Alin a ales să devină salvator în locul unde s-a născut și a copilărit, comuna Pechea, județul Galați, pentru că, spune el: „am fost motivat de alți prieteni din localitate, pompieri de meserie, văzând comportamentul plăcut al acestora în comunitate. Mi-am dorit să-mi ajut semenii și m-am regăsit în intervențiile pe care le-am auzit povestite.”

Întrebat deseori cum reușește să facă față cu brio misiunilor, mai ales la o vârstă atât de tânără, Alin ne-a mărturist că „în foc, sunt nevoit să privesc frica în ochi, spunându-i: o să trec cu bine și prin asta. Acum pot merge mai departe. Mă leagă un sentiment profund de echipa mea, unul pe care doar focul îl poate crea și pe care doar frații buni îl înțeleg”.

Felicitări! Ești un exemplu pentru noi toți!

Foto: ISU Galați”