(Last Updated On: January 22, 2020)

Adunarile generale ale judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti si Tribunalului Bucuresti au decis, marti, suspendarea activitatii de judecata incepand cu miercuri, 22 ianuarie 2020, in contextul nemultumirilor legate de eliminarea pensiilor de serviciu. Parlamentul urmeaza sa ia o decizie in acest caz pe 28 ianuarie.

O decizie similara au luat si Tribunalul Buzau, dar si Curtea de Apel Alba Iulia.

George Ripa: „Să înțeleg că dacă de mâine nu mai au pensii speciale, judecătorii nu își mai exercită profesia corect și / sau nu mai sunt independenți? Dacă ești un magistrat onest și cu dragoste față de adevăr...” 1

Magistratii considera ca propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale judecatorilor si de plafonare a sporului pentru conditii vatamatoare de munca sunt de natura sa afecteze independenta sistemului de justitie, informează ziare.com.

George Ripa a scris pe Facebook: „Magistrații susțin că pensiile speciale reprezintă garanția independenței justiției.

Să înțeleg că în zeci de state ocidentale, unde magistrații nu au pensii speciale, nu există Justiție independentă?

Să înțeleg că dacă de mâine nu mai au pensii speciale, nu își mai exercită profesia corect și / sau nu mai sunt independenți?

Magistrații au venituri bune și foarte bune. Prin urmare, și pensia lor va fi una bună sau foarte bună. De ce au nevoie și de pensie specială?

Dacă ești un magistrat onest și cu dragoste față de adevăr, îți faci treaba foarte bine, fie că vei avea o pensie de 2.000, de 5.000 sau de 10.000 de euro. Nu poți pune preț pe onestitate, nu o poți negocia ca la piață. Dacă faci asta înseamnă că n-ai avut-o niciodată.”