Florin Călinescu: „Dezastrul îngrășat de PSD este continuat de PNL. Marți, guvernul a mai împrumutat 3 miliarde €. Ce fac cu banii? Plătesc salarii, pensii, dobânzi, penalități … Exclusiv pentru bugetari. Iar pentru mai marii lor, trai de huzur. Nimic pentru dezvoltare. In loc sa creeze …”

Guvernul României continuă să se împrumute cu bani pentru plata salariilor și a pensiilor.

Guvernul Orban a făcut un împrumut sub formă de obligațiuni denonimate, una cu scadenţa pe 12 ani, iar cealaltă pe 30 de ani. În 2019, statul român s-a împrumutat în euro de pe pieţele externe de mai multe ori, recordul fiind stabilit în martie la suma aproximativ egală cu cea contractată în emisiunea de marți de 3 miliarde de euro.

Florin Călinescu: „Dezastrul îngrășat de PSD este continuat de PNL. Marți, guvernul a mai împrumutat 3 miliarde €. Ce fac cu banii?  Plătesc salarii, pensii, dobânzi, penalități …  Exclusiv pentru bugetari. Iar pentru mai marii lor, trai de huzur.  Nimic pentru dezvoltare. In loc sa creeze ...” 1

Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020. Contrar așteptărilor, investitorii au plasat ordine de 12 miliarde de euro, de peste patru ori cât au programat Finanțele să se împrumute, informează capital.ro.

Florin Călinescu a scris pe Facebook: „Dezastrul îngrășat de PSD este continuat de PNL.

Marți, guvernul a mai împrumutat 3 miliarde €. Alături de celelalte zeci de miliarde, le vor plăti si pe astea generațiile viitoare…Daca vor fi si daca vor fi prin Tara.

Ce fac cu banii?

Plătesc salarii, pensii, dobânzi, penalități …

Exclusiv pentru bugetari. Iar pentru mai marii lor, trai de huzur.

Nimic pentru dezvoltare. In loc sa creeze premisele unei “Romanii normale “ care sa furnizeze banii necesari bugetului, si astia folosesc singurul instrument pe care il stapanesc. Bani cumparati cu bani si mai scumpi.”