FELICITĂRI! Simona Halep, ce scrie presa intrenațională despre victorie și calificarea în semifinale la Australian Open

Victorie superbă pentru Simona Halep și calificare în semifinale la Australian Open. 6-1 6-1 cu Anett Kontaveit, din Estonia. A fost o victorie obţinută în numai 53 de minute

 

“Îmi aduc aminte cum am pierdut finala trecută la Australian Open m-a durut foarte tare. Cred că m-am enervat prea tare atunci. Acum am altă experiență, dovadă că am reușit să câștig cele două turnee de Grand Slam de până acum”, a spus Simona Halep la final, potrivit Digi Sport.

FELICITĂRI! Simona Halep, ce scrie presa intrenațională despre victorie și calificarea în semifinale la Australian Open 1

Presa internaţională a remarcat modul în care Simona a reuşit să ajungă până în ultimul act. Halep nu a pierdut niciun set în meciurile disputate până acum la Melbourne.

“Simona Halep a pus în scenă un show nemilos şi a învins-o pe Anett Kontaveit, ajungând în semifinale. Românca a câştigat repede primul set şi nu s-a uitat niciodată înapoi, a dominat raliurile şi a servit cu exactitate pentru a câştigat setul într-o jumătate de oră pe Rod Laver Arena.

Al doilea set a semănat şi mai mult cu o plimbare pentru jucătoarea de 28 de ani. A făcut un dublu break şi a câştigat dominant, o victorie în doar 53 de minute”, au scris cei de la Evening Standard.

Dima Eduard Stefan: „Când nu mai credeau mulți români ca poate fi din nou la un nivel excelent de joc, uite-o cum jiaca de bine. Felicitări Simona!!!!!”

“Simona a acoperit fără efort fiecare centimetru al terenului și a adus un joc agresiv care a copleșit-o pe Kontaveit, Halep se află în a șaptea semifinală de Grand Slam ăn carieră. Românca a oferit un spectacol nemilos”, s-a scris pe siteul turneului de la Melbourne, aus.com.

Kontaveit, aflată la primul sfert de finală din carieră, a fost de partea greşită a ciocanului în sferturi. Halep a mişcat-o pe tot terenul şi a fost nemiloasă în a şti când să crească ritmul şi să termine punctele, încheind o superbă victorie cu al cincilea ei as”, au scris cei de la BBC.

”Foarte robustă, Halep îşi urmează drumul ei. Românca, singura jucătoare care nu a pierdut vreun set, a dominat-o cu autoritate pe Kontaveit, obţinând biletul pentru semifinale. Jucătoarea estonă nu a găsit soluţii pentru a schimba ceva”, a scris L’Equipe.

Mihai Firică: „6-1, 6-1! Victorie în 54 de minute. De ce s-a grabit așa?!”

Jucătoarea estonă Anett Kontaveit, citată de Stirile Pro Tv: „Simona a jucat un meci incredibil. Eu am încercat să fac totul, dar a fost atât de puternică astăzi. Nu am putut găsi arma, am încercat să fiu agresivă, dar nu am reuşit să-i fac faţă.

Ştiam că este o jucătoare foarte bună şi mă aşteptam să fie greu. Ştiam că este incredibil de rapidă, dar am fost un pic surprinsă de cât de agresiv a jucat şi ea, făcându-mă să mă mişc mult. Cred că a returnat foarte bine şi m-a pus sub presiune tot timpul. Joacă extraordinar. A jucat mult mai bine decât mine astăzi”