FELICITĂRI! Româncă din Germania aleasă ”șoferița de autobuz a anului” în districtul Freising. „Mi-a plăcut să conduc și la 18 ani am dat examen și mi-am luat carnetul pentru toate categoriile, mai puțin categoria D, căci pentru ea trebuia să am 21 de ani ca să dau examen. Și eu îi tot spuneam la tata că …”

Paula Budaș, 32 de ani, a fost aleasă ”șoferița de autobuz a anului 2019” de pasagerii din districtul Freising (Bavaria). Ea a primit această distincție datorită „stilului de conducere liniștit și sigur” și a „ajutorului oferit cu informațiile”.

Născută în România, Paula locuiește în Germania de mai puțin de un an și este șofer de autobuz pentru compania Dippert Reisen cu sediul în Lerchenfeld, care aparține companiei-mamă Hadersdorfer, informează ziarulromaneasc.de.

FELICITĂRI! Româncă din Germania aleasă ”șoferița de autobuz a anului” în districtul Freising. „Mi-a plăcut să conduc și la 18 ani am dat examen și mi-am luat carnetul pentru toate categoriile, mai puțin categoria D, căci pentru ea trebuia să am 21 de ani ca să dau examen. Și eu îi tot spuneam la tata că ...” 1

În Freising conduce microbuzul pe liniile interioare orășenești 650 și 651, dar poate fi găsită și la volanul autobuzului școlar mai mare.

Marți seara, 28 ianuarie, Paula Budaș a primit titlul de „șoferul de autobuz al anului” pentru districtul Freising, în cadrul festivității de premiere, care este organizată pentru a treia oară de Süddeutsche Zeitung și MVG, firma de transport public din zona Munchen.

Paula Budaș era foarte apreciată și în România. La Sibiu nu a fost doar prima femeie instructor auto din oraș, ci și singura. Într-un interviu pentru Turnul Sfatului, a povestit că pasiunea ei este veche, moștenită de la tatăl ei.

”Mi-a plăcut să conduc și la 18 ani am dat examen și mi-am luat carnetul pentru toate categoriile, mai puțin categoria D, căci pentru ea trebuia să am 21 de ani ca să dau examen. Și eu îi tot spuneam la tata că vreau să mă fac instructor, dar eram o fire mai agitată și nerăbdătoare, iar el îmi spunea să mă potolesc că nu e de mine. Așa că am așteptat să treacă cinci ani de când aveam carnetul, că așa e regula ca să poți lua atestatul de instructor, m-am dus și m-am înscris fără să știe nimeni. Și am luat”, își amintește Paula.