Explozie puternică într-un bloc unde proprietarii „aveau sobă pe furtun”. Martor: „Când să intru pe scara blocului a buşit apartamentul, a picat geamul lângă mine. Putea să cadă şi la …”

O explozie puternică s-a produs ieri într-un bloc din orașul Fieni, județul Dâmbovița. Primele verificări arată că o improvizație făcută la aragaz a dus la dezastru.

Proprietarii locuinței în care a avut loc deflagrația au primit îngrijiri medicale și sunt în afara oricărui pericol, informează stirileprotv.ro.

Explozie puternică într-un bloc unde proprietarii „aveau sobă pe furtun”. Martor: „Când să intru pe scara blocului a buşit apartamentul, a picat geamul lângă mine. Putea să cadă şi la ...” 1

Un vecin, care era împreună cu câţiva copii, povesteşte că a tras o spaimă teribilă când a ajuns în faţa blocului. Chiar în acel moment s-a produs explozia.

Marius Gordogan, martor: „Veneam acasă şi când să intru pe scara blocului a buşit apartamentul, a picat geamul lângă mine. Putea să cadă şi la mine şi la copii, putea să se întâmple şi alte chestii, să moară copiii.”

Apropiaţii proprietarului apartamentului în care a avut loc deflagraţia spun că ştiau că bărbatul făcuse o improvizaţie la aragaz şi l-au avertizat să aibă mare grijă. Nimeni nu s-a gândit însă să anunţe autorităţile.

Locatară: „Pericolul şi-l face singur omul, foarte mari improvizaţii. Alea costa. Avea soba pe furtun.”

John Brăteanu, comandant Detaşamentul de pompieri Pucioasa: „În urma producerii exploziei exista pericolul să fie degajări în continuare de gaze, de aceea nu permitem accesul în clădire. Au fost evacuaţi locatarii.”

Echipajele de intervenţie s-au asigurat în cele din urmă că în bloc nu mai exista pericol, iar oamenii s-au putut întoarce în locuinţe. O anchetă va lămuri cauza exploziei.