(Last Updated On: January 21, 2020)

Ministrul Justiției a l-a propus astăzi pe Crin Bologa pentru funcția de șef al DNA. Urmează aprobarea președintelui Klaus Iohannis.

Ministrul Justitiei a spus ca acesta a prezentat, in cadrul interviurilor, un „proiect de management complet, cu solutii aplicate”, subliniind ca este de parere ca „aduce garantia ca lupta anticoruptie va continua energic”. „Domnul procuror Crin Bologa cunoaste DNA, a lucrat in DNA si nu a avut nicio intersectie cu pasivele la DNA”, a subliniat Predoiu.

El este noul șef al DNA. Crin Bologa, a prins zeci de primari cu șpagă. A atacat dur modificarile la legile justitiei 1

Parchetul condus de Bologa a primit in 2016 locul I pe tara pentru cel mai tare dosar de coruptie instrumentat.

„Am organizat un colectiv deosebit, cu procurori onesti, competenti si foarte buni profesionisti. De exemplu, in 2016, un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a fost apreciat ca cel mai important in combaterea coruptiei din Romania.

Este cazul de la Var, cu furtul din rezervele de stat cu un prejudiciu de 3 milioane de dolari. Astfel, Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj a primit din partea Ministerului Public premiul I pe tara, exceptie facand dosarele DNA si DIICOT”, spunea Bologa intr-un interviu pentru Graiul Salajului, potrivit aktual24.ro.

„In ultimii ani s-a dispus trimiterea in judecata a peste 20 de primari, majoritatea cazurilor fiind solutionate prin condamnare, iar o alta parte sunt in stare de judecata, plus functionarii publici implicati.

De asemenea, Bologa a condus DNA Cluj in perioada 2005 si 2008, cand „a devenit cel mai bun Serviciu Teritorial al DNA”.

La inceputul acestui an, Bologa a condamnat dur modificarile aduse legilor justitiei de Puterea PSD.

„In ultimul an ne-a fost din ce in ce mai greu sa functionam din cauza unor atacuri succesive la adresa Ministerului Public, din cauza rasturnarii unor valori in societate, cel putin din discursul public, din cauza repetarii unor neadevaruri. Procurorii au simtit din plin aceste atacuri, iar noi, conducerea Parchetului Salaj, am incercat sa ii aparam cat putem, sa ii asiguram ca daca isi fac datoria cu respect fata de drepturile si libertatile cetatenilor fac un lucru bun, nu unul rau. Cand prinzi evazionisti, oameni corupti sau criminali faci un lucru bun.

Aceste valori trebuie respectate inclusiv prin masuri de drept penal si prin activitatea si actiunea ministrului Public”, a spus Bologa pentru Adevarul.

Ionela Arcanu: „Ce surpriza cu Gabriela Scutea, propusă pentru șefia Parchetului General! Crin Bologa si Giorgiana Hosu erau deja în cărți pentru șefia DNA, respectiv DIICOT!
Bologa, de altfel, e preferat si de secția pentru procurori de la CSM”.