Surse. Orban joacă tare! Guvernul va adopta OUG pentru alegerea primarilor în două tururi și dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora

(Last Updated On: January 15, 2020)

Jocul dea șoarecele și pisica dintre PNL și PSD se pare că s-a sfârșit. Premierul Ludovic Orban va da o ordonanță de Urgență prin care se va reveni la alegerea primarilor în două tururi, fără să-și mai asume răspunderea în Parlament. Astfel PSD nu mai are posibilitatea să demită Guvernul printr-o moțiune de urgență.

Guvernul Orban va adopta o ordonanță de urgență pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. În aceeași OUG va fi prevăzută și dublarea numărului de parlamentari care reprezintă românii din afara țării, ajungându-se la 4 senatori și 8 deputați.

Surse. Orban joacă tare! Guvernul va adopta OUG pentru alegerea primarilor în două tururi și dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora 1

Acesta este numărul maxim de parlamentari care pot fi aleși pe circumscripția Diaspora, în care sunt înregistrați circa 630.000 de români cu drept de vot.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că Guvernul Orban ”va promova în foarte scurt timp o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi”, refuzând să dea detalii despre modalitatea în care va fi adoptat actul normativ, prin ordonanță de urgență sau prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului.