Dr. Streinu-Cercel: „Medicamentul care ia gripa în 24 de ore. Unii medici NU vor să-l prescrie. Dom`ne, hai să ne băgăm toți mințile în cap! Eu înțeleg …”

(Last Updated On: January 26, 2020)

Directorul Institutului de Boli Infecțioase, Adrian Streinu Cercel, a dat numele unui medicament care tratează gripa în 24 de ore, dar care nu este prescris de unii medici.

”Gripa se tratează cu medicamente antivirale și există un medicament Oseltamivir, care se folosește și în 24 de ore îți ia boala cu mâna. Ca atare, astea trebuie folosite.

Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie Oseltamivir, că le-a spus cineva că n-au voie să scrie. Dom`ne, hai să ne băgăm toți mințile în cap!

Dr. Streinu-Cercel: „Medicamentul care ia gripa în 24 de ore. Unii medici NU vor să-l prescrie. Dom`ne, hai să ne băgăm toți mințile în cap!  Eu înțeleg ...” 1

Eu înțeleg medicina defensivă și că fiecare să facă numai ce e în teritoriul lui, dar într-o astfel de situație toată lumea trebuie să pună umărul pentru a limita răspândirea virusului.

I-am dat Tamiflu, mă rog, Oseltamivir, i-am oprit manifestarea și transmiterea virusului populației. Și obțin două lucruri: îi merge bine pacientului și nu mai îmbolnăvește pe altcineva”, a explicat Streinu Cercel, citat de dcnews.ro.