Dr. Mihaela Boanca:„ Tusea la copii. ❗️Tusea productiva, care apare in contextul unor secreții nazale abundente NU este o URGENTĂ. Cu cât curățați mai bine nasul cu atât tusea va fi mai rară. Lavajul nazal este …”

(Last Updated On: January 8, 2020)

Medicul de familie Mihaela Boancă le oferă părinților câteva sfaturi în privința tusei la copii.

Mihaela Boancă a scris pe Facebook: „TUSEA LA COPII…

❗️Tusea productiva, care apare in contextul unor secreții nazale abundente NU este o URGENTĂ. Cu cât curățați mai bine nasul cu atât tusea va fi mai rară. Lavajul nazal este cheia succesului!

Dr. Mihaela Boanca:„ Tusea la copii. ❗️Tusea productiva, care apare in contextul unor secreții nazale abundente NU este o URGENTĂ. Cu cât curățați mai bine nasul cu atât tusea va fi mai rară. Lavajul nazal este ...” 1
❗️Chiar daca tusea productiva este mai zgomotoasă, mai impresionanta, uneori chiar cu varsaturi după accesele de tuse, daca nu este asociata cu semne de alarma, NU este o urgentă. Ahh si da, chiar daca aveți acasa un arsenal de siropuri de tuse de plante… nu vor face minuni.

❗️Ar fi mai important de urmărit TUSEA SEACA, care poate fi simptomul unei pneumonii, al unei laringite sau al unei exacerbari astmatice.

Și desigur, de urmărit semnele de ALARMA.

‼️Semne de alarma in tuse‼️:
– dificultăți de respiratie: respiratii frecvente, evidențierea coastelor in timpul respirațiile, balansul toraco-abdominal sau “senzația ca respira din burtica”
– respiratie suieratoare in inspir sau expir, care PERSISTA după lavajul nazal
– febra înaltă, peste > 39.5oC
– starea generală proasta a copilului sau refuzul lichidelor.”