De ce Orban nu dă ordonanță privind suspendarea pensiei speciale până la vară, ca la alocații?

PNL a decis să amâne dublarea alocaților pentru copii. De ce nu au o ordonanță de urgență prin care să amâne și pensiile speciale până la vară? De ce pensiile speciale sunt mai importante ca alocațiile copiilor? Și uite așa, PNL îi trimite pe români înapoi la PSD.

Pe Facebook, George Paduraru a scris: „Alocațiile pentru copii, noua armă electorală ! Prima propunere de dublare a făcut-o PNL, din opoziție, ca să-i pună în dificultate pe cei din PSD, care erau la guvernare. PSD a legiferat și a și aplicat, fără amânarea pe care o vedem la guvernanții de acum.

De ce Orban nu dă ordonanță privind suspendarea pensiei speciale până la vară, ca la alocații? 1

A venit rândul PSD să atace, din postura de partid de opoziție. Au făcut și ei propunerea de dublare, în sarcina actualilor guvernanți. După ce actualii guvernanți s-au văitat că nu pot, că nu sunt bani în buget, au fost nevoiți să accepte, că, doar, e an electoral !

Dar și-au dat seama că nu sunt în stare, așa că au făcut ceea ce vedem. Iohannis a semnat, că nu dă de la el, nici nu îl doare pixul, dar cu o găselniță, în ce privește termenul de aplicare. Sigur că au în vedere alegerile anticipate. Acum, alocațiile sunt doar teoretice, întrucât legea se amână pentru 6 luni !

Cât privește sursele de finanțare, suficiente din taxele pe activele bancare, plus alte surse, inclusiv acciza la carburanți, aceste surse au fost anulate de actuala guvernare.

Dar și acum, aceste surse există, dacă se ating de pensiile speciale, de salariile aberante ale bugetarilor de lux. Asistăm, în continuare, la acest joc politic, mingea fiind, până la vară, tot în terenul PNL. Să fim sănătoși !”

Sunt și unii care spun că alocațiile nu ajută. Pentru că familiile ori sunt prea bogate, nu au ce face cu banii ăștia, ori prea sărace, părinții cheltuiesc banii pe băutură și țigări. Dar restul? Chiar nu au nevoie? Chiar toate alocațiile sunt cheltuite de părinți pe țigări?

Valentina Postelnicu: „Despre alocatiile dublate, sau cum s-au emancipat partidele si, pentru ca mai pot da galeti, zahar si ulei in campanie, arunca o lege populista, ca doar nu le e greu sa ridice mana si sa o voteze, iar altii trebuie sa o aplice. Eu nu am avut niciodata, ca si copil, acces la alocatie. Iar parintii nu au rezolvat nimic cu aceasta suma, care era infima pe vremea aia..

Acum, de cand sunt mama, alocatia copiilor se duce pe un curs de engleza, o iesire la film..Si sunt convinsa ca acei copii amarati, ai caror parinti folosesc alocatiile pentru a-si cumpara tigari si bautura, nu vor primi, acum, ca se dubleaza alocatia, vreo atentie din partea familiei. Da, din pacate uneori alocatia inseamna mancare pe masa. Alocatia ar trebui sa fie folosita pentru educatia copilului, pentru dezvoltarea lui

. De aceea, 300 de lei pe luna, pentru un copil care are tot ce vrea, nu are nicio relevanta. Asa cum 300 de lei pentru un copil sarac, fara acces la scoala, abuzat de parinti, pus la munca, la fel, nu va inseamna nimic. Politicienilor, copiii din tara asta au nevoie de scoli, de educatie, de spitale.

Au nevoie ca statul sa ii ajute sa mearga la scoala chiar daca nu au posibilitati, sa fie protejati. E atat de simplu sa dai niste bani, e atat de greu sa ai viziune si sa faci ceva care sa conteze…”

Potrivit Digi 24, alocațiile vor fi în cuantum de:
a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.