(Last Updated On: January 27, 2020)

Cum te poți apăra de virusuri? Apa și săpunul sunt cele mai eficiente arme pentru prevenție.

Dana Hering: „Sunt cadru medical de peste treizeci de ani, ceea ce înseamnă ca de mai bine de treizeci de ani am venit in contact direct si nemijlocit cu toate tipurile de viruși si bacterii pe care le-au adus pacienții in spitale.

Dana Hering: „Sunt cadru medical de peste 30 de ani, ceea ce înseamnă ca de mai bine de treizeci de ani am venit in contact direct si nemijlocit cu toate tipurile de viruși si bacterii pe care le-au adus pacienții in spitale. oluțiile sunt simple si se aplica in cazul oricărei epidemii de gripe si viroze. Spălați-va des pe mâini cu...” 1

Pot sa înțeleg frica de boala si de moarte, dar nu pot sa înțeleg isteria care se creează de fiecare data când e vorba de o epidemie. Masurile de informare a populației, rutina de depistare a purtătorilor si de izolare a cazurilor declarate sunt firești.

Nu e fireasca, însă, atitudinea de a generaliza si spaima irațională fata de orice ființă umana pe care v-o imaginați un pericol la adresa voastră.

O epidemie poate izbucni oricând, oriunde pe suprafața globului. Inclusiv in România. Soluția nu e sa te ascunzi in gaura de șarpe si nici sa arunci anatema asupra unor oameni doar fiindcă au avut ghinionul sa se nască sau sa călătorească in zona respectiva.

Soluțiile sunt simple si se aplica in cazul oricărei epidemii de gripe si viroze. Spălați-va des pe mâini cu apa si săpun (exista viruși rezistenți la dezinfectanți, tot apa si săpunul rămân la putere), tușiți in șervetele pe care sa nu le lăsați sau aruncați peste tot, stați acasă daca nu va simțiți bine, consumați vitamine din legume si fructe, mergeți la spital doar daca simptomele persista mai multe zile sau se agravează.

In România, nu exista la ora actuala cazuri de pacienți infectați cu coronavirus iar OMS spune ca riscul e mediu pentru tara noastră. In aceste condiții, riscul sau probabilitatea sa fii lovit de o mașină in drum spre piața e mult mai semnificativ”.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trei români aflați în provincia Hubei au contactat autoritățile pentru a-și înregistra prezența în regiune. Ambasada României la Beijing este în contact și cu studenții români bursieri în China. În total, în regiunea Hong Kong sunt 120 de români, iar în Macao alți 70, anunță Stirile Pro Tv.