Cristian Tudor Popescu după înfrângerea Simonei Halep în semifinale la Australian Open: „Cred ca au fost 4-5 mingi cand Garbine a inchis ochii si a lovit la nimereala, dar aceste mingi i-au intrat. Asta a facut-o pe Simona sa rupa racheta de nervi…”

Simona Halep s-a oprit în semifinale la Australian Open, după ce a fost învinsă în două seturi, 6-7, 5-7, de Garbine Muguruza.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a facut o analiza a semifninalei de la Australian Open si a explicat gestul de furie al Simonei Halep dupa primul set.

Cristian Tudor Popescu după înfrângerea Simonei Halep în semifinale la Australian Open: „Cred ca au fost 4-5 mingi cand Garbine a inchis ochii si a lovit la nimereala, dar aceste mingi i-au intrat. Asta a facut-o pe Simona sa rupa racheta de nervi...” 1

“Muguruza a riscat si si-a asumat, dar a avut si noroc. A lovit uneori confuz, dar mingea a prins terenul. Asa se intampla cand o jucatoare e atat de motivata sa nu lase niciun punct cum a fost Garbine. Felicitari! Simona a facut un turneu bun, nu avem ce sa-i reprosam. Cred ca in continuare va juca bine anul acesta si va avea rezultate inalte impreuna cu Darren Cahill.

Simona a fost intr-o stare asemanatoare cu cea de acum doi ani cand a ajuns in finala. Simona a fost foarte adunata, concentrata, capabila sa transpuna in teren tacticile discutate cu Cahill inaintea meciului. Sunt perspective foarte bune pentru Simona in continuare. Se vede prezenta lui Cahill, care i-a dat multa incredere in sine Simonei. Muguruza cand face o dubla greseala nu e egala cu dubla greseala facuta de o alta jucatoare.

De ce? Pentru ca imediat poate reusi un as. Ea incearca sa-si faca punctele, nu sa le obtina de la adversare. Greselile ei nu o deranjeaza. Cred ca au fost 4-5 mingi cand Garbine a inchis ochii si a lovit la nimereala, dar aceste mingi i-au intrat. Asta a facut-o pe Simona sa rupa racheta de nervi pentru ca simtea norocul Garbinei. Dar norocul vine pentru cei care incearca, cei care risca”, a spus Cristian Tudor Popescu citat de sport.ro.

Muguruza (26 ani, 32 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 5 minute, graţie unui joc foarte ofensiv, foarte agresiv, prin care a împins-o şi a presat-o mereu pe Halep.