(Last Updated On: January 27, 2020)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului trage un semnal de alarmă în privinţa mărfurilor importate din China, precizând că ar trebui suspendată vânzarea acestora.

ANPC a transmis o adresa către DGSP Constanţa şi către autorităţile vamale pentru împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor importate din China, transmite observator.tv.

Coronavirus. Ești de acord? Protecţia Consumatorului cere oprirea vânzării în România a mărfurilor importate din China 1

“Având în vedere existenţa în China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există încă tratament, vă solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din ţara noastră (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte, etc.)”, se arată într-un document semnat de comisar şef adjunct, Constantinescu Horia Miron şi transmis către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

“Urmare a discuţiilor purtate la sediul dumneavoastră reiterăm obligativitatea de a fi prezenţi la controlul fizic ce se efectuează asupra mărfurilor importate din China (jucării, produse cosmetice, articole textile, aparatură electrică şi electrocasnică) care au un impact major asupra consumatorilor.

Vă punem în vedere existenţa în China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi petnru care nu există încă tratament, drept pentru care că solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din ţara noastră”, precizează comisarul şef adjunct Constantinescu Horia Miron, într-o scrisoare adresată către Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Direcţia Regională Vamală Galaţi şi Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud.