(Last Updated On: January 27, 2020)

Guvernul Ludovic Orban are în plan reformarea sistemului de sănătate. Dacă noile măsuri vor fi implementate, casa de asigurări ar putea deconta cheltuiala asiguraților și în sistemul privat.

Andrei Caramitru a scris pe Facebook: „Guvernul – in sfârșit – propune ceva curajos. O reforma in sistemul de sănătate. Ideea e simplă:

– toți plătim asigurare de sănătate la stat (mai puțin cei cu pensii speciale și alte categorii favorizate – asta e alta discuție)
– de acum încolo, dacă alegem sa ne tratam la un spital privat, casa naționala (unde se duc banii platiti lunar de toți) decontează cheltuiala. Adică banii plătiți de noi pot merge și la spitalul privat.

Andrei Caramitru: „Guvernul - in sfârșit - propune ceva curajos. O reforma in sistemul de sănătate. Ideea e simplă:- toți plătim asigurare de sănătate la stat de acum încolo, dacă alegem sa ne tratam la un spital privat...” 1

Ce înseamnă asta?
– mai multe investitii in spitale private
– mai multa competiție pentru spitalele de stat. Sau atrag pacienții sau încep sa piardă bani
– pacienții au de ales și le scade costul dacă merg la privat.

E similar cu ce am propus și noi in programul USR.

Ceva ffff bun. Eu laud pe oricine vine cu idei bune. Sper doar sa și aibă curajul sa facă mișcarea asta. Și după – sa spargă și monopolul casei nationale – sa poți vira banii pe care ii dai din impozit nu doar spre ei ci și spre asiguratori privați. Care ar fi mult mai buni sa elimine fraudele din sistem și sa controleze procesele și costurile.

Hai ca se poate!”