Andrei Caramitru: „Cică nu sunt bani la buget. Nu sunt – e adevărat – nici pentru alocații, nici pentru autostrăzi, nici pentru spitale sau școli. Și nici nu vor fi bani pentru așa ceva vreodată. Pentru că banii se duc așa: – pe pensii speciale – pe sporuri uriașe in plus de salarii nesimțite la stat – pe vreo 200’000 de atârnători in funcții publice, care …”

Guvernul PNL nu găsește bani pentru dublarea alocațiilor, dar pentru plata pensiilor speciale are fonduri.

Creşterea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020, a declarat, marţi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Andrei Caramitru: „Cică nu sunt bani la buget. Nu sunt - e adevărat - nici pentru alocații, nici pentru autostrăzi, nici pentru spitale sau școli.  Și nici nu vor fi bani pentru așa ceva vreodată. Pentru că banii se duc așa: - pe pensii speciale - pe sporuri uriașe in plus de salarii nesimțite la stat - pe vreo 200’000 de atârnători in funcții publice, care ...” 1

Andrei Caramitru a scris pe Facebook: „Cică nu sunt bani la buget. Nu sunt – e adevărat – nici pentru alocații, nici pentru autostrăzi, nici pentru spitale sau școli.

Și nici nu vor fi bani pentru așa ceva vreodată. Pentru că banii se duc așa:
– pe pensii speciale
– pe sporuri uriașe in plus de salarii nesimțite la stat
– pe vreo 200’000 de atârnători in funcții publice, care nu fac nimic doar fură și îi încurcă pe toți
– pe găurile negre – societățile cu capital de stat. Posta, Tarom, CFR, STB, CET-urile etc

Și pentru că nu încasăm taxe decât din TVA și din munca prost plătită a angajaților. Pentru restul e paradis. Sunt taxe prea mici pe:
– proprietați de lux
– CAS și CASS pe PFA, micro și drepturi de autor
– dividende
– Redevențe (petrol, gaze, ape minerale)

Și in plus permitem șmechereli:
– împrumuturi intra-grup la multinaționale cu dobândă exagerată ca sa iasă ușor profitul de aici. Ar trebui considerate contribuție de capital că asta sunt
– nu recuperăm prejudiciile.

Așa ca – sunt bani – dacă terminăm cu golănelile.”