Adele Chirica: „Urăsc legile din spitalele din România. Un băiat cu Dravet este la terapie intensivă la G Alexandrescu și de 5 ore plânge după mama lui. Mama lui care este la UȘĂ si nu poate intra la copil pentru ca așa e regula acolo. Copiii nu au voie in terapie intensivă însoțiți de un părinte măcar. Știți ca la Dravet orice stres, excitare nervoasa poate trimite copilul in status(coma)? Voi cu…”

Mama unui băiețel diagnosticat cu o boală gravă acuză medicii că nu au lăsat-o să stea permanent cu copilul la Terapie Intensivă. Deşi legea îi permite acest lucru! Situaţia e cu atât mai gravă cu cât cel mic nu poate să vorbească şi e obişnuit să stea continuu cu mama lui. S-a întâmplat la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

ANCUŢA RĂDUCANU, mama lui Cristian, citatăp de Observator TV: Mi-au spus că ce vrei, vrei să ţI-l legăm sau să ţi-l sedăm? Plângea foarte tare. M-am gândit la ce e mai rău. Să fiu lângă el, voiam să fiu lângă el în momentele alea, dar nu puteam. Mi-a zis că nu, că nu îi lasă şeful. Dacă nu îmi convine, să plec acasă cu el

Adele Chirica: „Urăsc legile din spitalele din România. Un băiat cu Dravet este la terapie intensivă la G Alexandrescu și de 5 ore plânge după mama lui. Mama lui care este la UȘĂ si nu poate intra la copil pentru ca așa e regula acolo. Copiii nu au voie in terapie intensivă însoțiți de un părinte măcar. Știți ca la Dravet orice stres, excitare nervoasa poate trimite copilul in status(coma)? Voi cu...” 1

Adele Chirica: „Urăsc legile din spitalele din România.
Un băiat cu Dravet este la terapie intensivă la G Alexandrescu și de 5 ore plânge după mama lui. Mama lui care este la UȘĂ si nu poate intra la copil pentru ca așa e regula acolo.

Copiii nu au voie in terapie intensivă însoțiți de un părinte măcar. Știți ca la Dravet orice stres, excitare nervoasa poate trimite copilul in status(coma)?
Voi cu legile voastre de KKT!
Ministerul Sănătăţii – România se aude pina acolo???
Vreți acești copii pe conștiință???
Haideți cu share poate ne aude cineva pls

P s. Copilul a făcut convulsie plângând după mama . Mamei i s a spus “nu TI convine,ia l acasa”
Grigore Alexandrescu Bucuresti 2020!!!!!”

Reprezentanţii Spitalului Grigore Alexandrescu susţin că mama a fost lăsată să intre din oră în oră la copilul ei. În plus, spun că părinţilor nu li se poate permite accesul continuu în secţia de Terapie Intensivă pentru că acolo sunt internaţi copii în stare foarte gravă şi le-ar fi pusă viaţa în pericol.

Legea nu e opţională
Părinţii au dreptul să îşi supravegheze permanent copiii în secţiile de terapie intensivă dacă solicită acest lucru. Şi indiferent de vârsta celor mici.

OANA GRIGORE, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii – În cazul în care nu se permite accesul permanent, părinţii pot să reclame acest lucru managerului unităţii sanitare. Dacă nici la managerul unităţii nu găsesc deschidere, atunci pot să reclame direcţiilor de sănătate publică care pot trimite inspectorii sanitari să verifice ceea ce s-a întâmplat şi să aplice amenzi