(Last Updated On: January 21, 2020)

Moise Guran a explicat luni seara la Digi 24 că nu va fi plătit de USR  și că intenționează să trăiască din rezervele acumulate până acum.

„Nu sunt bogat, am niște rezerve din care pot trăi ceva timp. Când nu mai am bani, ma angajez și eu, ca orice om, îmi caut o slujbă”, a declarat Moise Guran.

Moise Guran: „Nu o să am salariu de la USR...Nu sunt bogat, am niște rezerve din care pot trăi ceva timp. Când nu mai am bani, ma angajez și eu, ca orice om, îmi caut o slujbă” 1

Jurnalistul intrat în politică a adăugat că acest lucru se va întâmpla „vreun an, poate mai mult, în funcție de cheltuieli”.

Moise Guran a mai declarat că în politică intenționează să „negocieze lucruri”.

„Sunt un idealist care a ales un partid de idealiști și care vor să schimbe lumea venind cu un mod cu totul diferit de a face politică.(…)Am idei și persuasiune”, spune Moise Guran.

„M-a sunat Dan Barna, m-a sunat și Dacian Cioloș, mi-au explicat niște lucruri, mi-au făcut o propunere. Răspunsul meu a fost: Vorbiți în primul rând în partidele voastre pentru că s-ar putea să aveți o opoziție față de mine. Partidele USR și PLUS au primit bine propunerea asta. S-a făcut birou național. Eu am făcut declarațiile respective după biroul național.

Vlad Voiculescu: „Ma uit la interviul lui Moise Guran de la Digi.
În general, suntem buni la ceea ce ne place și ne plac lucrurile la care suntem buni.
Moise Guran era bun la ceea ce făcea… sau cel puțin vreo câteva sute de mii de români (judecând după audiențe) erau aproape în fiecare zi de părerea asta.

Moise Guran: „Nu o să am salariu de la USR...Nu sunt bogat, am niște rezerve din care pot trăi ceva timp. Când nu mai am bani, ma angajez și eu, ca orice om, îmi caut o slujbă” 2

Cu toate astea, Moise Guran a făcut un pas important. Unul foarte riscant: a intrat în politică, lăsând în spate o carieră serioasă, o sursă serioasă de venituri și plăcerea de a face lucrul pe care îl stăpânește.
Este ceea ce am făcut și eu acum vreo 4 ani și mai suntem câțiva pe aici, prin Alianta USR PLUS.

Domnul Prelipceanu îi spune – cu un aer de reproș, îmi pare – că este un idealist. Moise recunoaște: “sunt un idealist”. Mai suntem câțiva pe aici, prin Alianța USR PLUS.

Domnul Prelipceanu îl citează pe Vlad Petreanu și îi spune că ar putea să nu reușească în politica de partid – pentru că nu are network.
Eu zic că toți oamenii buni care intră în Alianta USR PLUS au network aici. Mai suntem câțiva pe aici”.