40 de copii intoxicaţi după deratizarea dintr-un liceu din Arad. Erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături. Ministerul Sănătăţii, despre starea de sănătate a elevilor

(Last Updated On: January 14, 2020)

40 de copii de la Liceul Teoretic ‘Adam Muller Guttenbrunn’ din Arad au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs, 14 dintre aceştia rămânând internaţi.

‘Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. (…) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate.

40 de copii intoxicaţi după deratizarea dintr-un liceu din Arad. Erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături. Ministerul Sănătăţii, despre starea de sănătate a elevilor 1

Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia’, a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat de dcnews.ro.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs. O altă echipă a DSP Arad, formată din epidemiologi, s-a deplasat la Spitalul Judeţean pentru a verifica, împreună cu personalul medical, simptomatologia copiilor.

De asemenea, reprezentanţi ai DSP Arad şi Poliţia caută firma care a efectuat operaţiunile DDD. Prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat că marţi vor fi suspendate în clădirea unităţii şcolare unde s-a efectuat deratizarea.