(Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți…ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si …”

(Last Updated On: January 14, 2020)

Mii de români se încghesuie în Poiana Brașov pentru schi, unde, să recunoaștem, nu prea sunt codiții ca în Dolomiți, de exemplu. Bani ar fi în Poiană să se facă ceva dar hotelierii nu se pricep, primarul Brașovului nu se pricepe, cei de la Guvern nu se pricep.

Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți…
Dar nu dupa alergătura de pe pârtii sau vreo vacanta dulcegărească si nici după dragostea pentru ei, ci după ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastra. Dupa cum au adus si îmbinat (neagresiv) oamenii cu sportul, cu natura, cu peisajele si cu porsperitatea adusă pentru comunitatile izolate. Ei au o medie de 9 turisti cazati pentru fiecare locuitor.

(Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 1 (Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 2 (Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 3

Sunt uimit la ce detalii au ajuns, de cum, desi nu a nins de o luna, zapada e perfecta si treci pe schiuri prin localitati unde au pus zapada chiar si pe strada, printre case, cum au pus semafor si porti speciale, pentru schiori sau ciclisti.

As închide aici, temporar, fiecare primar sau pe cei care dau aprobari la urbanism sau pe cei care fac vreo strategie de dezvoltare in zona de agrement, sport, natura, aventura.

Pe de alta parte aș recomanda locul asta fiecarui om care face miscare in aer liber si care respecta muntele si natura. Daca ajungi aici vezi cu alti ochi totul. E o experienta destul de completa.

(Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 4 (Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 5 (Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 6

Deși merg de ceva timp aici, tot timpul e ceva nou, mai bun, si ramai gura casca si la peisaje si la organizare.
De fapt asta ar trebui sa fie normalitatea iar cand nu traiesti in ea trebuie sa ajungi sa iei o doza.

Ai o senzatie ciudata pentru ca in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si organizarea e data de Dolomiti.
E necesară o readaptare chiar si când arunci gunoiul. Dacă spalai borcanele inainte sa le reciclezi sau te gandeai unde si cum pui fiecare element aruncat, acum ti-e mila când le arunci pe toate la gramada si vor fermenta impreuna generand gaze poluante in loc de resurse primare.

(Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 7 (Foto) Daniel Sărdan: „Băi, încerc să-mi revin după Dolomiți...ce au putut să facă oamenii ăștia cu natura lor si cum o distrugem noi pe a noastră. in fiecare restaurant lucreaza si te intampina romani, vorbesti in romana, in scaun sau telecabina te intalnesti cu foarte multi romani sau cunoscuti mishto, bucatari romani, etc. Practic ne lasam banii acolo, muncim acolo, ne intalnim acolo, doar locul si ...” 8

Cate o data ajungi acasa si-ti ia mai mult timp sa te readaptezi la ce se intampla aici”.