(Video) Un tânăr de 18 ani a pus pe Dacia 1300 a bunicilor dotări de anul 2019. Se deschide cu comandă vocală și are senzori de parcare

Mihnea Dinică, un adolescent din Craiova, a transformat o mașină Dacia 1300 într-o adevărată bijuterie. Tânărul de 18 ani a dotat mașina bunicilor, veche de 45 de ani, cu tehnologie modernă.

Mașina se deschide cu comandă vocală, are geamuri electrice, pe bord are montată o cameră video, dar dispune şi de senzor de parcare pentru mersul cu spatele, informează digi24.ro

(Video) Un tânăr de 18 ani a pus pe Dacia 1300 a bunicilor dotări de anul 2019. Se deschide cu comandă vocală și are senzori de parcare 1

Mihnea Dinică a început să facă primele modificări la autoturism acum mai bine de 5 ani. De atunci, a investit aproape 3500 de euro şi fiecare piesă a montat-o chiar el.

De câteva luni, tânărul a obţinut şi permisul de conducere, iar acum se plimbă cu mândrie prin oraş în Dacia pe care o porneşte doar dintr-un buton, nu cu cheia, cum făcea bunicul său. Iar transformările continuă, spune cu mândrie băiatul.

„Pornire la buton… Maşina porneşte singură. Volanul este de Duster, îmbrăcat în piele, ceasurile de bord sunt de Logan, adaptate pentru acest model de Dacia. Luminile sunt schimbate, patru geamuri electrice, navigaţie. Manetele de la ştergătoare şi luminile sunt tot adaptate de la Logan. Urmează o consolă centrală de la Passat B6 pe care, într-o săptămână, sper să o am pusă pe maşină, cu cotieră cu tot.

Şi, din nou, mai multe echipamente electronice, cam două cutiuţe dintr-ăstea… Am vrut să o folosesc ca maşină de zi. Era maşina bunicului. Nu mergea, în stadiul în care era ea, originală, să o foloseşti zi de zi, aşa că a trebuit să-i aduc câteva modificări, să mă pot descurca în trafic cu o comoditate decentă. Cu motorul de 1.3 i-am dat, cel mai mult, cam 143 km/h. Acum am schimbat motorul, este 1.6. Aştept să-i pun şi un carburator dublu corp şi sper că va fugi pe la 160 km/h”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Mihnea Dinică.

Chiar şi portbagajul se deschide cu telecomanda, iar pe bord are montată o cameră, dar şi un senzor de parcare. Mihnea povesteşte că toată familia este încântată de dotările maşinii.

Vezi video aici:

Tânărul este elev în ultimul an la Colegiul Naţional Carol I din Craiova şi este pasionat de inginerie electronică. A ales, însă, să studieze în străinătate, astfel că a aplicat pentru o facultate din Marea Britanie, a fost admis, iar de anul viitor se va pregăti la Manchester.