Veteran român ignorat de politicieni, respectat de militari. „Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet….”

(Last Updated On: December 4, 2019)

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au transmis un mesaj astăzi, după ce veteranul de război Emil Vețeleanu a fost ignorat de autoritățile din Vâlcea la fetivitățile de 1 Decembrie.

„Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii. Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Veteran român ignorat de politicieni, respectat de militari. „Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet....” 1

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide.

La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu “Prezent”!

Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect! 🇷🇴”, au transmis cei de la MAPN. 

Veteranul Emil Veteleanu a fost ignorat de autorități de Ziua Națională. Oficialii s-au salutat și și-au strâns mâinile între ei și au trecut nepăsători pe lângă bărbatul sprijinit în baston și cu steagul României în cealaltă mână.

Emil Vețeleanu, de 101 ani, potrivit revistei Râmnicu Vâlcea Week, a participat la bătălia de la Oarba de Mureș, cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în Al Doilea Război Mondial și la marile confruntări din Munții Tatra – Cehoslovacia.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!