Surse. PNL nu dorește dublarea alocațiilor pentru copii și atacă legea la CCR. Iohannis s-a ascuns. Laurențiu Dincă: „Robert Sighiartau în urma cu un an: “pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani, pentru alocații nu. Pentru amante și nepotism distrugeți țara! Distrugeți țara, domnule Dragnea!”

PNL nu dorește să dubleze alocațiile copiilor, liderii partidului spun că nu sunt bani. Dar bani sunt pentru pensiile speciale de care PNL nu se atinge, doar se joacă electoral cu ele. Ce alegi, dublarea alocațiilor pentru copiii sau pensii speciale? Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție până acum, chiar dacă zilele trecute era liderul Guvernului.

Grupurile parlamentare ale PNL intenționează să conteste la Curtea Constituțională legea care prevede dublarea cuantumului alocațiilor pentru copii. Sesizarea va fi construită pe argumentul unui viciu de formă al legii, anume încălcarea principiului bicameralismului, anunță G4Media.

Surse. PNL nu dorește dublarea alocațiilor pentru copii și atacă legea la CCR. Iohannis s-a ascuns. Laurențiu Dincă: „Robert Sighiartau în urma cu un an: “pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani, pentru alocații nu. Pentru amante și nepotism distrugeți țara! Distrugeți țara, domnule Dragnea!” 1

Astfel liberalii vor să reclame faptul că dublarea alocațiilor a fost discutată doar la Camera Deputaților, forul decizional, nu și la Senat, care a fost prima Cameră sesizată.

De asemenea, sesizarea va include faptul că nu a existat un punct de vedere al Guvernului și nici o evaluare a impactului bugetar.

Camera Deputaților a aprobat miercuri, în calitate de for decizional, cu 179 voturi ”pentru” și 29 abțineri, propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună, măsură al cărei impact bugetar este de aproximativ șase miliarde de lei. Deputații PNL nu au votat nici ”pentru”, nici ”împotrivă”. Ei și-au scos cartelele din aparatele de vot.

Laurențiu Dincă: „PNL a decis sa blocheze bugetul și atacă la CCR dublarea alocațiilor, acuzând de populism PSD. Astfel, bugetul va fi blocat oricum până la decizia CCR cu privire la amendamentul de dublarea alocațiilor. Că decizia va fi in Ianuarie, că va fi în februarie, nu se știe. Totul pentru a opri amendamentul buclucaș.

Același amendament fiind depus și de PNL în urmă cu un an.

Robert Sighiartau în urma cu un an: “pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani, pentru alocații nu. Pentru amante și nepotism distrugeți țara! Distrugeți țara, domnule Dragnea!”