Sindromul bradului natural, o afecțiune mai puțin cunoscută care se manifestă de Crăciun

(Last Updated On: December 16, 2019)

Bradul de Crăciun este o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Pentru cei cu alergii, însă bradul se poate transforma într-un coșmar.

Rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați, lacrimi sau chiar astenie, dureri toracice, tulburări de somn, toate aceste simptome pot fi cauzate de pomul de Crăciun. Evident, dacă aveți în casă un brad natural.

Sindromul bradului natural, o afecțiune mai puțin cunoscută care se manifestă de Crăciun 1

Cauza este prezența polenului în scoarța copacului, dar și a unor mucegaiuri care se găsesc adesea pe ace și pe trunchi, scrie digi24.ro.
(flipboard.com)

Potențialul alergen al pomilor de Crăciun poate fi una dintre explicațiile înmulțirii cazurilor de boli respiratorii în perioadele de sărbători. La aceasta se poate adăuga și potențialul alergenic al unor produse de conservare, pulverizate pe brazi, cum ar fi zăpada artificială, atrag atenția medicii.

Evident, cea mai bună soluție în cazul persoanelor care se știu alergice este să renunțe la pomul de Crăciun. Brazii naturali nu sunt recomandați în caz de sensibilitate respiratorie, astm, alergii la mucegai, la polenul pinaceelor sau în cazul unor eczeme severe și alergii la rășini.

O altă soluție ar fi spălarea bradului afară cu jet de apă, acolo unde este posibil. Tot afară trebuie lăsat să se usuce, apoi trebuie plasat într-un loc unde persoanele sensibile nu sunt expuse direct.

Mai este, evident, soluția brazilor artificiali.