Profesorii ar putea să NU primească creșterile salariale promise. Premierul Ludovic Orban: ”Pentru majorarea salariilor cadrelor didactice …”

Guvernul va face o serie de calcule și nu exclude ca acele creșteri salarilale care ar trebui acordate profesorilor în septembrie 2020 să nu mai fie acordate, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Acesta a spus că se va face o analiză pentru a se vedea dacă odată cu acele creșteri se mai încadrează în ținta de deficit bugetar de 3,6%, informează stiripesurse.ro.

Profesorii ar putea să NU primească creșterile salariale promise. Premierul Ludovic Orban: ”Pentru majorarea salariilor cadrelor didactice ...” 1
(foto EVZ)

”Pentru majorarea salariilor cadrelor didactice, prin legea salarizării, prima majorare este de la 1 ianuarie 2020 și după aceea este prevăzută în OUG 114, o creștere anticipată la nivelul din 2022 o creștere anticipată pentru cadrele didactice, care trebuie făcută în septembrie.

Vom lua o decizie după ce vom vedea cum arată bugetul și vom vedea în ce măsură vom reuși să menținem deficitul la 3,6%”, a spus Ludovic Orban.