Olguța Vasilescu sancționată pentru atac xenofob la adresa președintelui Iohannis de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

Olguța Vasilescu s-a remarcat în ultima perioadă prin declarații rasiste și xenofobe la adresa președintelui Klaus Iohannis. Ea a primit astăzi prima sancțiune pentru aceste declarații.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru declaraţia ”ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, anunță news.ro. Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”.

Olguța Vasilescu sancționată pentru atac xenofob la adresa președintelui Iohannis de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) 1

Vlad Alexandrescu: În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani.
“Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților.

La sesizarea mea și a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Național contra Discriminării a sancționat-o cu un avertisment. Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului.

Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii.
Ci, îl condamnă ferm.