(Last Updated On: December 3, 2019)

Cei de la PSD, după ce au demolat sistemul judiciar românesc, se uită urât la cei de la PNL care vor să le îndrepte prostiile chiar cu ordonanțe de Urgență. Lia Olguța Vasilescu a reacționat pe Facebook după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul o Ordonanță de Urgență pe justiție.

„Ce ziceau “profesionistii” lui peste? Ca cine da OUG pe Justitie trebuie scos in afara legii si bagat la puscarie! Ce fac ei acum? Dau OUG pe Justitie! Ba inca mai si santajeaza ca nu cumva sa se atace la Curtea Constitutionala ce fac ei… Ca fac si mai urat! Ospiciul PNL livreaza cate o ticalosie pe ora!”, scrie Vasilescu pe Facebook, preluată de stiripesurse.ro.

Olguța Vasilescu ataca la Ludovic Orban, după ce a anunțat că ia în calcul OUG pe justiție: „Ce ziceau "profesionistii" lui peste? Ca cine da OUG pe Justitie trebuie scos in afara legii si bagat la puscarie! Ce fac ei acum? Dau ...” 1

Ludovic Orban a declarat că, dacă se dorește tergiversarea, iar reglementările pe Justiție pentru care se dorește asumarea vor fi atacate la Curtea Constituțională, atunci Guvernul va da Ordonanță de Urgență. În caz contrar, a spus premierul, există riscul unei adevărate paralizii în sistemul judiciar.

”Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, există riscul să dispară din sistem aproape 2.700 de magistrați. Vă dați seama că va fi paralizată activitatea parchetelor și a instanțelor. În acest mod, accesul la justiție al cetățeanului va fi restricționat dramatic, oamenii nu vor putea să-și găsească dreptatea în instanțe pentru că instanțele vor fi supraaglomerate.

Dacă există dorința de a tergiversa și se va ajunge și la CCR, vom face ce avem la dispoziție. Dacă nu se modifică articolele, Justiția va fi paralizată și nu vom accepta asta.

Suntem obligați să apelăm la OUG, care să ne permită să adoptăm rapid aceste modificări”, a declarat Orban.