Oana Pellea: „Gând de recunoștința Regelui Ferdinand Întregitorul si Reginei Maria. Veșnică pomenire tuturor celor care au pătimit, suferit si murit pentru libertatea României si pentru o tara fără comunism ! La multi ani romanilor de pretutindeni”

(Last Updated On: December 1, 2019)

Oana Pellea îi amintește pe regele Ferdinand Întregitorul si Reginei Maria, sub ai cărei domnie s-a făcut Unirea cea Mare.

Oana Pellea: „Gând de recunoștința Regelui Ferdinand Întregitorul si Reginei Maria .
Veșnică pomenire tuturor celor care au pătimit, suferit si murit pentru libertatea României si pentru o tara fără comunism !
La multi ani romanilor de pretutindeni.

Oana Pellea: „Gând de recunoștința Regelui Ferdinand Întregitorul si Reginei Maria. Veșnică pomenire tuturor celor care au pătimit, suferit si murit pentru libertatea României si pentru o tara fără comunism ! La multi ani romanilor de pretutindeni” 1

“Fiecare om are o patrie, restul sunt tari. „Octavian Paler
Doamne binecuvanteaza Romania si poporul sau.
La multi ani, România!”

Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen a fost al doilea rege al României, din 10 octombrie 1914 până la moartea sa. Ferdinand (nume la naștere Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen) a fost al doilea fiu al prințului Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen și al Infantei Antónia a Portugaliei, fiica regelui Ferdinand al II-lea al Portugaliei și a reginei Maria a II-a. Familia sa făcea parte din ramura catolică a familiei regale prusace de Hohenzollern.