„Mi se pare o neobrăzare”. L. Orban, după ce Gabriela Firea a cerut aproape 700 de milioane de lei: „Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva…”

Primăria Capitalei a solicitat 677 de milioane de lei guvernului, din fondul de rezervă. Premierul Ludovic Orban a catalogat această cerere drept o „neobrăzare” și a spus că Executivul va respinge solicitarea Gabrielei Firea.

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezervă al Guvernului, de 100 de milioane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere.

„Mi se pare o neobrăzare”. L. Orban, după ce Gabriela Firea a cerut aproape 700 de milioane de lei: „Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva...” 1

Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban, citat de digi24.ro.

Premierul a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a explicat că a găsit o situație extrem de gravă la prefecturi care au solicitat bani mulți.

În replică, premierul Orban i-a transmis mininistrului că Guvernul nu are de gând să plăteasc cheltuieli „scoase din burtă”. Prim-ministrul a atras atenția că nu vrea să vadă pe listă primării care au primit deja bani din alocările acordate de fostul Cabinet PSD.