Mai mulți miniștri din Guvernul Orban au fost amenințați cu moartea. Ministrul Mediului: „Cu siguranţă, la momentul la care vorbim se fac defrişări. Nu aveau cum să fie stopate într-o lună de zile. Dacă aţi observat …”

Mai mulți miniștri din Guvernul Orban au primit amenințări cu moartea, a transmis ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe. Acest a spus că primește zilnic „tot felul de mesaje”, dar spre deosebire de alți colegi, nu a primit încă amenințări cu moartea.

„Spre deosebire de alţi colegi din guvern, nu am primit încă ameninţări cu moartea, dar primesc în fiecare zi tot felul de mesaje că nu e bună direcţia în care merge Ministerul şi că vrem să scoatem la suprafaţă tot ce înseamnă trasabilitatea lemnului în România”, a afirmat Costel Alexe, citat de stirileprotv.ro.

Mai mulți miniștri din Guvernul Orban au fost amenințați cu moartea. Ministrul Mediului: „Cu siguranţă, la momentul la care vorbim se fac defrişări. Nu aveau cum să fie stopate într-o lună de zile. Dacă aţi observat ...” 1
(foto Agerpres)

Potrivit acestuia, fenomenul defrişărilor ilegale în România nu poate fi stopat uşor.

„Cu siguranţă, la momentul la care vorbim se fac defrişări. Nu aveau cum să fie stopate într-o lună de zile. Dacă aţi observat, la nivel naţional, cred că administratorii fondurilor private, tot felul de entităţi din astea juridice ale marilor procesatori, aproape că mă atacă zilnic, dar zilnic, pentru că nu le convine să operaţionalizăm cât mai repede programul SUMAL (care monitorizează toată masa lemnoasă din România care este aprobată pentru a fi exploatată – n.r.) care a fost tergiversat trei ani la rând, care în mod normal avea ca dată de operaţionalizare iulie anul viitor, dar ne-am propus împreună cu STS să îi dăm drumul în luna aprilie sau în mai”, a declarat ministrul Mediului.

„Din acel moment orice cantitate de lemn din păduri până la operatorul primar va fi supravegheată. Şi avem în curs pentru acest an o procedură prin care să nu mai fim singura ţară din Europa care îşi vinde lemnul pe picior, ci el trebuie să fie vândut în rampă şi fasonat”, a adăugat acesta.