(Last Updated On: December 18, 2019)

Ludovic Orban a criticat votul din comisii dat ieri pentru dublarea alocaţiilor copiilor şi pentru reducerea TVA. El a transmis un mesaj dur în care a reiterat că Guvernul nu va accepta să arunce România în aer prin aceste proiecte. El a criticat parlamentarii PSD care dau dovadă de populism.

“S-a pornit o sarabandă de proiecte de lege fără fundamentare economică, care creează cheltuieli suplimentare şi reduc veniturile publice. Ieri s-au adoptat în comisia de muncă dublarea alcocaţiilor şi reducerea TVA care au un impact bugetar negativ de peste 18 miliarde, ceea ce ar însemna că dacă ar intra in vigoare ar duce deficitul de la 3,6% la 3,7%.

Ludovic Orban NU vrea dublarea alocațiilor pentru copii. Se strică bugetul din cauza unor copii?  Laurențiu Dincă: „Sunt șocat. Anul trecut, înainte de alegerile europarlamentare, PNL a reușit să promoveze un amendament pentru dublarea alocațiilor, care astăzi sunt de doar 150 lei/lună. Să o dublăm din nou. De ce nu? Atunci era populism bun și acum e populism rău? Să se dubleze. Că oricum valoarea e doar de 150 lei” 1

Nu putem accepta să aruncăm în aer România doar pentru că nişte politicieni care au rămas repetenţi în trei ani de guvernare continuă campania populistă.

O spun limpede, dar eu nu renunt la angajamentul nostru de a readuce România pe direcţia corectă şi de a demonstra clar că avem capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corectăm toate gravele deficienţe provocate de guvernele PSD.

Să ştie cei care azi iau decizii, că guvernul nu acceptă populismele PSD şi nu va accepta să facă praf bugetul numai pentru intenţia de răzbunare a unor politicieni care şi-au bătut joc de România în ultimii ani”, a trasmis premierul, potrivit Digi 24.

Laurențiu Dincă: „Sunt șocat. Anul trecut, înainte de alegerile europarlamentare, PNL a reușit să promoveze un amendament pentru dublarea alocațiilor, care astăzi sunt de doar 150 lei/lună.

A fost o întreagă campanie pe acest amendament trecut de PNL, cu video-uri lacrimogene, zeci de mii de share-uri și like-uri. Așa a ajuns cunoscut Sighiartău și Roman. Milioane de vizualizări. Imagini cum s-a bătut PNL cu Dragnea pe proiectul ăsta. Mare victorie.

PSD a reușit să introducă un proiect pentru dublarea alocațiilor. PNL încearcă acum retrimiterea la Comisii, că nu e oky să se facă așa, din pix, dublarea alocațiilor. Eh… hai că se poate. Să o dublăm din nou. De ce nu? Atunci era populism bun și acum e populism rău?

Să se dubleze. Că oricum valoarea e doar de 150 lei”.