(Last Updated On: December 20, 2019)

Wizz Air a nemulțumit un client cu greutate, Procurorul șef european Laura Codruța Kovesi. Aceasta a anunțat astăzi că a depus o plângere pentru a primi o despăgubiri de la  Wizz Air după ce zborul din Belgia spre Cluj-Napoca a avut o întârziere de peste 20 de ore.

Laura Codruța Kovesi a povestit, vineri după-amiază, pe Aeroportul “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde a sosit de la Liege, că a stat în aeroport de joi de la ora 14.00, iar cei 181 de pasageri nu au știut niciun moment dacă vor mai pleca sau nu, informează Hotnews.

Reacția Wizz Air. Kovesi cere despăgubiri după ce avionul Wizz Air cu care a venit din Belgia a avut peste 20 de ore întârziere: Am stat în aeroport de ieri de la ora 14.00 până astăzi la ora 11.00 1

Bine că am ajuns acasă. Am stat peste 20 de ore. Am fost în aeroport de ieri de la ora 14.00. După ce au făcut check-in-ul ne-au anunțat că avionul are 3 ore întârziere, apoi au anunțat altă întârziere de două ore și jumătate. Pe la ora 22.00 ne-au anunțat că trebuie să ne mutăm într-un alt aeroport și am fost mutati la Liege. Din nou check-in, din nou control bagaje. Ne-au dus într-un terminal mai izolat și ne-au spus că s-a anulat zborul. Asta în jurul orei 2.00 noaptea“, a afirmat Kovesi.

Întrebată dacă va cere despăgubiri, fostul procuror-șef al DNA a răspuns: “Am depus deja o plângere. Aștept să văd reacția companiei privind sesizarea pe care am depus-o”.

Reacția Wizz Air, potrivit Digi 24:
„Zborul Wizz Air W6 3352 de la Bruxelles Charleroi la Cluj-Napoca din 19 decembrie a suferit o întârziere semnificativă din cauza sosirii întârziate a aeronavei de pe zborul anterior, cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile din Cluj-Napoca

Zborul W6 3352 a fost operat de la Aeroportul Liege și a decolat pe 20 decembrie la 11:28, ora locală.

Pasagerii afectați au fost informați și li s-a oferit cazare la hotel, programarea pe un zbor alternativ în funcție de disponibilitate, rambursarea totală a sumei achitate pentru bilet sau rambursarea în proporție de 120% sub formă de credit pentru rezervări viitoare.

Pasagerii primesc informații despre drepturile pe care le au pe un document tipărit, dar și pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o în timpul rezervării.

În documentul furnizat, dar și în e-mailul primit, pasagerii pot regăsi un număr de telefon (diferit față de cel obișnuit de relații clienți de pe site-ul wizzair.com) unde pot apela pentru asistență.

Situația creată este rezultatul condițiilor meteo de pe anumite aeroporturi din România, care afectează operațiunile în ultimele zile.

Wizz Air a inițiat acțiuni specifice situațiilor excepționale și depune toate eforturile pentru ca pasagerii să fie informați și să primească actualizări cu privire la evoluția situației. Condițiile meteorologice sunt în afara controlului companiei, iar Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră”.