Guvernul Orban scumpeşte de fapt carburanţii, după ce a anunţat ieftinirea lor. Doar Iohannis poate bloca scumpirea

(Last Updated On: December 12, 2019)

Guvernul a anunțat zilele trecute eliminarea supraccizei la carburanți ce ar fi trebuit să ducă la ieftinire. Doar că Guvernul a uitat un lucru.

Carburanţii se scumpesc de la anul, din cauza majorării accizelor. Ministerul Finanţelor a decis care vor fi noile taxe aplicate la pompă.

Guvernul Orban scumpeşte de fapt carburanţii, după ce a anunţat ieftinirea lor. Doar Iohannis poate bloca scumpirea 1
(foto capital.ro)

Specialiştii estimează că un plin de combustibil va fi mai scump cu 3 până la 4 lei. Mai scumpe vor fi şi ţigările. Scumpirea carburanţilor va produce efecte în lanţ în toată economia, anunță Știrile ProTV

Accizele cresc pentru că nivelul lor este actualizat în funcție de inflație și cum anul acesta am avut scumpiri pe toată linia, atunci nivelul accizelor este stabilit la unul superior față de cel de acum. Important este faptul că, în cazul benzinei și motorinei, taxele pe accize înseamnă 50-60 la sută din prețul final pe care noi îl plătim la pompă.

O veste bună, în sensul schimbării radicale a situației, ar putea veni de la președintele Klaus Iohannis. Pe masa acestuia se află o lege care prevede eliminarea supraccizei la carburanți. Dacă președintele la promulga această lege, în timp util, atunci am putea să nu mai avem deloc scumpiri la pompă.

În privința țigărilor, vom vedea scumpiri chiar și de 50 de bani pentru un pachet, pentru că accizele vor crește de la 1 ianuarie 2020.