Gaby: „Știți momentul acela în care avionul pune roțile pe pistă și toată lumea izbucnește în aplauze? Îl știți daca ați zburat măcar odată cu Wizz sau Blue Air.Mereu m-am întrebat de unde vine pornirea asta. Exista doua tipuri de “aplaudaci”

Un obicei care a prins și la români este acela de a aplauda atunci când un avion aterizează. Se pare că aceasta este o tradiție îndelungată, de zeci de ani, încă de la apariția primelor avioane, atunci când oamenii aplaudau la vederea unei „păsări zburatoare”. Obiceiul a suferit ceva transformări, dar s-a păstrat.

Un studiu marca Skyscanner a scos la iveală faptul că 40% dintre pasageri aplaudă la aterizare. Românii nu conduc această ierarhie. Cei care conduc în topul „aplaudacilor” în aeronave sunt italienii, potrivit shtiu.ro.

Gaby: „Știți momentul acela în care avionul pune roțile pe pistă și toată lumea izbucnește în aplauze?  Îl știți daca ați zburat măcar odată cu Wizz sau Blue Air.Mereu m-am întrebat de unde vine pornirea asta. Exista doua tipuri de "aplaudaci" 1
(foto: playtech.ro)

În mod hilar, însă, piloții nici măcar nu aud aceste aplauze. „Tehnic, piloții nu aud aplauzele pasagerilor, aceștia pot afla doar de la însoțitoarele de zbor ce s-a întâmplat. Astfel, persoanele care aplaudă, aplaudă mai mult pentru sine decât pentru altcineva”, a explicat psihologul Tatyana Volkova.

Gaby Spaiuc a scris pe Facebook: „Știți momentul acela in care avionul pune rotile pe pista si toată lumea izbucnește in aplauze?

Îl știți daca ați zburat măcar odată cu Wizz sau Blue Air.Mereu m-am întrebat de unde vine pornirea asta. Exista doua tipuri de “aplaudaci”. Cei care incep. Si cei care ii urmeaza. Intre ei sunt cam 2 secunde distanta.Sunt o hipsterită aviatică. Nu aplaud. Si, de fapt, ma pastrez pentru un moment special: Ziua in care o sa am destui bani sa ma duc la fabrica Boeing din Seattle.

Si sa-i aplaud, in sfarsit, pe ingineri, pe cei care fac si desfac…Sigur, pilotul merita si el, mai ales dupa o aterizare grea, dar in acelasi timp nu cred ca aude el aplauzele voastre. In restul zborurilor, lucrurile care ne tin in viata intr-un avion care merge cu 800 la ora la 11.000 de metri si minus 50 de grade celsius sunt inventate (si reparate) de ingineri. Aia de jos.

De la sol.Ganditi-va si la ei, la urmatorul zbor. Nu la noroc, nu la superstitie, nu la vointa divina.

Aplaudati, va rog, macar o data cu cap! 🙏🏽”