(Video) Gabriela, fata cu steagul din 22 decembrie 1989: „ Când am plecat de acasă în ziua aceea m-am îmbrăcat cu cele mai bune haine, m-am aranjat, mi-am luat buletinul, în cazul în care mor să mă recunoască cineva. Eram pregătită pentru orice. Asumat. Ori liberă ori moartă.”

(Last Updated On: December 24, 2019)

Fata cu steagul de la Revoluție a povestit acele momente dramatice. Avea doar 17 ani și era pregătită să moară împușcată de oamenii lui Ceaușescu. Dorea să fie liberă.

Gabriela Nanuș, ”fata cu steagul” din 22 decembrie 1989, e un simbol al victoriei Revoluției Române. Atunci, pe când avea doar 17 ani, a intrat cu curaj în Comitetul Central, și, în timp ce Ceaușescu fugea cu elicopterul, ea flutura de pe acoperiș steagul găurit al Revoluției. Acum, nici măcar nu are certificat de revoluționar. După 30 de ani, Gabriela ne-a dezvăluit povestea ei.

 

GABRIELA NANUȘ, ”fata cu steagul”: Când am plecat de acasă în ziua aceea m-am îmbrăcat cu cele mai bune haine, m-am aranjat, mi-am luat buletinul, în cazul în care mor să mă recunoască cineva. Eram pregătită pentru orice. Asumat. Ori liberă ori moartă.

(Video) Gabriela, fata cu steagul din 22 decembrie 1989: „ Când am plecat de acasă în ziua aceea m-am îmbrăcat cu cele mai bune haine, m-am aranjat, mi-am luat buletinul, în cazul în care mor să mă recunoască cineva. Eram pregătită pentru orice. Asumat. Ori liberă ori moartă.” 1

Drapelul Revoluţiei l-a luat de pe acoperişul clădirii. Stema i-a tăiat-o cu o lamă găsită într-un birou. Apoi, l-a arătat mulţimii, potrivit Observator Tv.

GABRIELA NANUȘ, ”fata cu steagul”: În momentul în care am apărut pe margine, între literele ”Trăiască Partidul Comunist Român”, cu drapelul găurit, s-a auzit un vuiet în mulţime şi au început oamenii să strige „libertate-libertate”. Acela a fost cel mai frumos moment din viaţa mea!

(Video) Gabriela, fata cu steagul din 22 decembrie 1989: „ Când am plecat de acasă în ziua aceea m-am îmbrăcat cu cele mai bune haine, m-am aranjat, mi-am luat buletinul, în cazul în care mor să mă recunoască cineva. Eram pregătită pentru orice. Asumat. Ori liberă ori moartă.” 2

România nu o cunoaşte pe Gabriela. Nu are certificat de revoluţionar, nu a cerut pensie pentru curajul ei şi, pentru o lungă perioadă de timp, nici nu a locuit în ţară. Pentru cei care-au fost atunci în stradă, Gabriela este „fata cu steagul”. şi-atât.

Vezi aici Video:

Gabriela Nanuș avea 17 ani atunci când a urcat pe Comitetul Central și a fluturat steagul tricolor