(Last Updated On: December 29, 2019)

Oana şi Cătălin Tatu, din Piatra Neamț, au construit o afacere de succes cu plăpumi tradiționale din lână.

Cei doi au reînviat în 2012 plapuma tra­diţională din lână, din dorinţa de a-i oferi fiicei lor un somn confortabil, cum aveau ei în copilărie când foloseaua plapuma fă­cută de bunica și au obținut în 2019  o cifră de afaceri de 1,25 milioane de lei, adică aproximativ 260.000 de euro, scrie Ziarul Financiar. 

„Am avut 1.000 de lei cu care am cumpărat o maşină de cusut şi o masă de blat de la secţiile de confecţii închise în urma crizei. Am cumpărat bumbac şi lână în can­tităţi minime şi am achitat o chirie modică pro­prietarului ce avea spaţiul neutilizat la par­terul blocului. Tot ceea ce încasam rein­vesteam. Pe acelaşi consi­de­rent funcţionăm şi acum. Investim foarte mult în secţia de producţie, în promovare şi în dezvoltarea comercială“, po­vesteşte Oana Tatu, fon­da­toare a brandului Confort Merino.

FELICITĂRI! Oana şi Cătălin Tatu au reînviat plapuma tradiţională din lână, iar businessul lor, Confort Merino, merge spre venituri de 1,25 mil. lei 1

Ei spun că activitatea se desfăşura iniţial după-amiaza, deoarece ziua amândoi aveau joburi. „Reuşeam să obţinem aproximativ 50% dintr-un salariu, ceea ce era mulţumitor pentru noi la acel moment.“

„Salteaua adiţională a fost primul produs pe care l-am făcut pentru că se putea realiza hand-made, folosind la final doar o maşină de cusut. Am început o colaborare cu o firmă din Târgu-Neamţ ce produce lenjerii şi pilote cu vatelină. Mergeam cu pilotele la ei de două ori pe săptămână şi le matlasam acolo. Această activitate s-a întins pe parcursul a aproape şase ani până am reuşit noi să achiziţionăm un utilaj de matlasare.“

În 2014 ei au făcut un contract cu un antreprenor din Marea Britanie pentru exportul produselor, care era tot la început de drum în business şi căuta un partener mic şi flexibil cu care să dezvolte produse şi care să nu pretindă volume mari.

Au participat la mai multe târguri de profil, în 2016 Cătălin Tatu a renunţat la jobul pe care-l avea şi s-a implicat 100% în afacere, iar acum 60% din vânzări sunt exporturi către Belgia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Franţa, Ungaria şi SUA.

„Pentru România urmărim creşterea cotei de piaţă, a gradului de notorietate a brandului şi intrarea în magazine fizice cu comerţ tradiţional. Pentru extern urmărim intrarea pe noi pieţe cu produsele proprii către consumatorii finali“, au mai spus Oana şi Cătălin Tatu.