Cristina Topescu: „Nu sunt mândră că sunt româncă, încerc doar, fără să fiu mândră nici de asta, să fiu om…Frații noștri care și-au luat lumea-n cap n-au plecat tot din dezamăgirea de a nu putea trăi decent în propria lor țară ? Se simt mai respectați prin țări străine, ce trist…dar n-au încetat să-și iubească țara și să le pese de ce se întâmplă cu ea, chiar dacă poate nu se vor mai întoarce niciodată. Asta, da, iubire de țară ! Ăsta, da, naționalism frumos, sănătos, autentic! Și ce mai știu e că…”

(Last Updated On: December 1, 2019)

Jurnalista Cristina Țopescu a transmis pe Facebook un mesaj de 1 Decembrie.

Cristina Topescu: „Nu sunt ceea ce s-ar putea numi o nationalista, nu sunt mândră că sunt româncă, încerc doar, fără să fiu mândră nici de asta, să fiu om, să fiu cât mai umană. Iar pe oamenii umani îi simt aproape de sufletul meu și îi iubesc.
Cristina Topescu: „Nu sunt mândră că sunt româncă, încerc doar, fără să fiu mândră nici de asta, să fiu om...Frații noștri care și-au luat lumea-n cap n-au plecat tot din dezamăgirea de a nu putea trăi decent în propria lor țară ? Se simt mai respectați prin țări străine, ce trist...dar n-au încetat să-și iubească țara și să le pese de ce se întâmplă cu ea, chiar dacă poate nu se vor mai întoarce niciodată. Asta, da, iubire de țară ! Ăsta, da, naționalism frumos, sănătos, autentic! Și ce mai știu e că...” 1
(foto Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro)

Cred cu strășnicie că valoarea umană nu ține de nație, etnie, religie sau orice altceva.
Nu știu dacă sunt naționalistă. Știu doar că, deși mi-e rușine uneori că sunt româncă, din cauza atâtor barbarii de care suntem în stare, a nepăsării și a indiferenței în fața ororilor care se întâmplă, de multe ori, sub ochii noștri, știu că, totuși, dacă alții se iau de români, brusc mi se activează “naționalismul” și, deși admit că mai avem mult de invățat în materie de civilizație, civilitate, d-astea…sar ca arsă și îmi apăr poporul cu argumente în favoarea lui. Pentru că sunt câteva.

Și mai știu că sunt dezamagită atât de des de ai mei, atât de des…și că mă doare rău. Dezamăgirea, mă gândesc, e și ea o formă de iubire. Nu? Frații noștri care și-au luat lumea-n cap n-au plecat tot din dezamăgirea de a nu putea trăi decent în propria lor țară ?

Se simt mai respectați prin țări străine, ce trist…dar n-au încetat să-și iubească țara și să le pese de ce se întâmplă cu ea, chiar dacă poate nu se vor mai întoarce niciodată. Asta, da, iubire de țară ! Ăsta, da, naționalism frumos, sănătos, autentic!

Și ce mai știu e că, de câte ori se cânta imnul, mi se pune nodu-n gât pentru că tot sper în “Deșteaptă-te, române !”
Sper cu disperare.

Și cu iubire, pesemne.
La mulți ani și la mai multă omenie, români !!!❤”

Cristina Țopescu (n. 4 iulie 1960, Oradea) este o prezentatoare de televiziune din România, fiica comentatorului sportiv Cristian Țopescu.