Copil din Diaspora, mesaj pentru cei ce-i jignesc pe românii din străinătate: „ Nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi…Euroii se muncesc, domnilor! Nu aleargă nimeni după tine cu un loc de muncă, nu-ți oferă nimeni ceva doar pentru că ai zâmbet frumos și frunte palidă. Când îți iei viața de la capăt, trebuie să …”

Mesajul unui copil pentru cei ce jignesc diaspora: „În străinătate nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi“

Mesajul copilului unor români care muncesc în străinătate pentru cei care „jignesc constant diaspora“. Tânărul Andrei spune că în spatele unei vieți decente, se află multă muncă, dar mai ales lacrimi și sacrificii.

„Să nu credeți că în străinătate înotăm în euroi.
Euroii se muncesc, domnilor! Nu aleargă nimeni după tine cu un loc de muncă, nu-ți oferă nimeni ceva doar pentru că ai zâmbet frumos și frunte palidă. Când îți iei viața de la capăt, trebuie să câștigi încrederea unor necunoscuți, să te interesezi, să fii atent la ce semnezi, să citești de o mie de ori, să asculți doamna de la un birou cu urechile ciulite, să cauți în dicționar cuvinte de care nu ai habar și să-ți controlezi frica, pentru că întotdeauna poți,! De i-ași strânge pe cei din țară, mulți ar spune că suntem norocoși, că am avut parte de o viață bună, că avem tot ce ne-am dorit și că SUNTEM NOROCOȘI, NENE!“, scrie Andrei Antonenco pe pagina de facebook Dreapta Liberală Diaspora Italia.

Copil din Diaspora, mesaj pentru cei ce-i jignesc pe românii din străinătate: „ Nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi...Euroii se muncesc, domnilor! Nu aleargă nimeni după tine cu un loc de muncă, nu-ți oferă nimeni ceva doar pentru că ai zâmbet frumos și frunte palidă. Când îți iei viața de la capăt, trebuie să ...” 1
(Foto G4Media)

Fiind copil de emigranți, el spune că părinii lui nu sunt „norocoși“ pentru traiul decent pe care îl au, pentru că ei „n-au zile de odihnă, nu știu care-i dimineața și care-i seară, nu știu ce înseamnă concediu sau vacanță“.

„Norocoși? Mă bufnește râsul! Da, probabil am fost ajutați de multe ori de soartă, dar știți ce contează? Voința și munca depusă. Nu-mi este rușine să o spun: ca un copil de emigranți, simt că niciodată nu voi fi în stare să-i depășesc pe ai mei, să fac mai mult decât ei! De ce? Simplu. Pentru că generația părinților mei este o generație de oameni cu voință!

N-au zile de odihnă, nu știu care-i dimineața și care-i seară, nu știu ce înseamnă concediu sau vacanță. Eu, copilul lor, am datoria de a le cumpăra un bilet pentru a-i trimite, forțat, într-o croazieră! Eu, copilul lor, știu cât au muncit pentru o viață mai bună și știu că norocul a contat extrem de puțin“, scrie el pe pagina de Facebook, potrivit stiridiaspora.ro.

„În spatele cadourilor se ascund lacrimi, înjosire și sacrificii“
„În spatele bunătăților aduse în țară, a cadourilor și ale surprizelor, se ascund lacrimi, momente de tristețe și singurătate, înjosire și sacrificii. Dacă n-ați încercat măcar o zi, dacă n-ați fost în pielea unui om care nu ințelege nici măcar un cuvinte, din ceea ce i se spune, dacă nu știți ce înseamnă să te trimită după sapă și să te întorci cu furcă, pentru habar n-ai, dacă nu știți ce înseamnă să n-ai prieteni pentru că ești străin, atunci n-ai dreptul la o PĂRERE!!!” conchide Andrei Antonenco.

Andrei Caramitru: „Diaspora e uriașă. O treime din forța de muncă din privat e in străinătate! Un om din 3. Eu nu știu țara care sa aibă o asemenea cifră.
Ce înseamnă asta? In primul rând – orașele mari din România funcționează bine. Cresc ca populație. Lumea e activa. Și înseamnă vreo 40% din populație. Adică – pierderea forței de muncă, net, vine din județele PSD-iste, rurale. Acolo s-a pierdut nu un om din 3, ci 2 din 3 cel puțin. Nu a mai rămas nimeni. Sunt in moarte clinică. Au rămas doar pensionarii. Peste 10-15 ani, nu o sa mai fie nimeni. O sa fie zone abandonate. Ca zona din jurul Cernobâl-ului.

Datele sunt așa:
* Conform Eurostat, sunt vreo 3.1 milioane de Români între 15-64 ani doar in Europa. Cel putin 2.5 milioane dintre ei muncesc
* In România, avem 5.2 milioane angajați și încă vreo 1 milion de PFA/patroni etc. Dacă scoatem angajații la stat înseamnă vreo 5 milioane de oameni activi in privat

* încă 1 milion și ceva de oameni in România lucre”ază in alte zone decât unde au buletinul. Imensa majoritate in orașele mari – au plecat din zonele pesedizate și rurale. Se Adaugă la cifrele de mai sus. E colosal.